Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mala Anglija

Ioána Karistiáni
Mala Anglija
29,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Študentska založba
Zbirka Beletrina
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-242-476-3
Naslov izvirnika Mikra Anglia
Leto izdaje izvirnika 1997
Prevod Klarisa Jovanović
Spremna beseda Klarisa Jovanović

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14 cm
500 g
335 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
grško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Je otok in je morje. Na prvem kraljujejo ženske, na drugem moški. Takrat, ko se moški izkrcajo, se zamajejo temelji ženskega mikrokozmosa. Moški je navsezadnje samo gost, obiskovalec in vendar je njegova samozavest neizmerna: na malem Androsu se na začetku 20. stoletja po njegovi zaslugi živi tako rekoč kot v Angliji, kjer ima večina otoških ladjarjev pisarne in interese. Mala Anglija je tudi ime ladje s katero odpluje v smrt mož otočanke Móshe. Ljubila ga je tudi njena sestra Orsa, a se je njuna mati sama odločila o zakonskih zvezah svojih hčera. V tradicionalnem svetu nezakonita ljubezen nima prihodnosti, in kot pravijo domačinke: ljubezen je kratka, bolečina pa dolga.

Recenzija Bukla

Grška pisateljica in scenaristka, rojena leta 1952 na Kreti, se s pričujočim romanom, ki je dobil grško nagrado za literaturo, prvič predstavlja slovenskim bralcem. Filigransko nanizana pripoved se dogaja v glavnem mestu otoka Andros, na katerem biva maloštevilna skupnost, ki ji vladajo ženske z otroki, saj so moški večino leta na ladjah na odprtem morju ali v Angliji, kjer imajo pisarne. Vsakdanja družinska opravila na otoku so tako prepredena z nenehnim čakanjem in tihim hrepenenjem po moških in ko se ti končno vrnejo, ni nič tako, kot bi moralo biti. V jedru zgodbe so tri ženske, oblastna mati s svojima dvema hčerama, in njihovi možje, ki so v družinski hiši zgolj občasni gostje. A vendar se življenje žensk vrti prav okoli in zaradi njih, saj ženske zaradi moških trpijo, se prepirajo, veselijo, sovražijo in ljubijo ali kot pravijo domačinke: ljubezen je kratka, bolečina pa dolga.

Renate Rugelj, Bukla 78

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...