Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mala dežela

Gaël Faye
Mala dežela
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kapučino
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-4696-4
Naslov izvirnika Petit pays
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Katja Šaponjić
Urejanje Nataša Müller

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
310 g
191 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
burundijsko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Vojna vedno poskrbi za to, da nam najde sovražnika, ne da bi jo za to prosili.

Desetletni Gabriel živi s starši in sestrico v premožni soseski Bujumbure, burundijskega glavnega mesta. Njegov oče je Francoz, mama Tutsijka iz Ruande. Neločljivo je povezan s štirimi prijatelji. Življenje zanje se začne po pouku, ko se igrajo v hišicah na drevesih, kradejo mange z vrtov v soseski, iščejo pustolovščine ob reki in kujejo načrte za prihodnost. A spokoj otroških dni se razblini, ko v mali afriški državi izbruhne državljanska vojna, ki Gabriela in njegovo družino zaznamuje za vedno.

Gaël Faye se je rodil v Burundiju mami Ruandki in očetu Francozu. Leta 1995 je družina pred državljansko vojno pobegnila v Francijo. Gaël je po študiju ekonomije dve leti delal kot naložbeni bančnik v Londonu. Po vrnitvi v Francijo se je začel ukvarjati s petjem, skladanjem in pisanjem. Mala dežela je njegov prvi roman. Z njim si je prislužil vrsto nominacij in osvojil Goncourtovo nagrado za najboljši literarni prvenec.

Recenzija Bukla

V otroštvo Gabriela iz male afriške države, njegovo družino in družine prijateljev neusmiljeno zareže državljanska vojna, ki jih za vedno zaznamuje. »Misel, da lahko umremo že v naslednjem hipu, nam je postajala domača. Smrt ni bila več nekaj oddaljenega.« Zgodba vojne se tako vse življenje pretaka po Gabrielovih žilah. Ampak tu so knjige, ki pomagajo, ki svetijo tudi v najtemnejših časih. Pisatelj piše: »Nas lahko knjiga spremeni?« »Seveda te lahko knjiga spremeni! Spremeni ti lahko celo življenje. Kot strela z jasnega. In nikoli ne veš, kdaj se zgodi. S knjigami moraš biti previden, to so speči duhovi.« Gaël Faye se je rodil v Burundiju, njegova družina je leta 1995 pred državljansko vojno pobegnila v Francijo. Roman Mala dežela je pisateljev prvi roman, s katerim je osvojil Goncourtovo nagrado za najboljši literarni prvenec.

Sabina Burkeljca, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...