Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mali otok

Andrea Levy
Mali otok

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Bestseller
Leto izdaje 2006
ISBN 961-6588-75-3
Prevod Polona Glavan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
451 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Vsestranska angleška pisateljica jamajškega rodu Andrea Levy je kot temnopolta priseljenka na Otoku že v svojih zgodnjih delih obravnavala tematiko preseljevanja in integracije v družbo. Zaradi svojih korenin se ni nikoli počutila popolnoma Londončanka, hkrati pa je mesto vzela za svoje. Tako se tudi v večkratnem dobitniku literarnih nagrad, romanu Mali otok, loteva vprašanja migracij in iskanja posameznikove identitete v multikulturnem okolju.
Roman je postavljen v leto 1948, prelomno tako za britansko zgodovino, ki se je še soočala s posledicami druge svetovne vojne, kakor tudi za pisateljičine starše -- sovpada z njunim prihodom v Anglijo. Skozi usode vpletenih, nam prek jezikovno barvitih dialogov mimogrede ponudi vpogled v razumevanje tega povojnega zgodovinskega obdobja.
Levyeva nas mojstrsko popelje skozi življenja glavnih junakov, tako da knjige zlepa ne odložimo. Komaj se soočimo z osebno zgodovino posameznega protagonista, že nas preseneti trenutno dogajanje temnopoltih najemnikov stanodajalke Queenie Bligh, ki v času odsotnosti moža Bernarda, ki se je \"zataknil\" na poti z vojne v Indiji in ne glede na nestrpnost družbenega okolja priseljencem oddaja sobe. Med najemniki je dostojanstveni in inteligentni Gilbert z ženo Hortense, kot vstali od mrtvih pa se jim pridruži že odpisani mož gospodarice. Da pa je medkulturni konflikt popoln, belka rodi neželenega temnopoltega otroka, kar ustvari ozračje zapletenih odnosov, ki navkljub \"črnim in belim\" niso nikoli le enobarvni.

Martina Guzelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...