Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ministrstvo za najvišjo srečo

Arundhati Roy
Ministrstvo za najvišjo srečo
34,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5202-6
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika The ministry of utmost happiness
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Vesna Velkovrh Bukilica
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
580 g
496 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
indijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Indija, država nepremostljivih neenakosti in neskončnih spopadov. Amalgam različnih etničnih skupin, kast, ras, spolov in verskih prepričanj. Bojno polje hinavskih, patriarhalnih politik, marionetnih vlad, totalitarističnih teženj, nacionalizma in lažne demokracije. Indija, mikrokozmos svetovne družbe.

V današnjem norem, razdrobljenem času je naloga pisatelja, da zajame vse njegove nianse, pravi indijska pisateljica in politična aktivistka Arundhati Roy, ki je za literarni prvenec Bog majhnih stvari leta 1996 prejela Bookerjevo nagrado. V svoji novi mojstrovini nas popelje na osupljivo potovanje po Indijski podcelini, na katerem nam razgali pretresljive resnice o našem lastnem svetu.

»Enkrat na desetletje, če imamo srečo, iz pepelišča življenja vznikne roman, ki zastavi vprašanje, bistveno za čas, v katerem živimo. Ministrstvo za najvišjo srečo je izjemni in neizogibni odgovor tega desetletja.« - Boston Globe

Recenzija Bukla

Arundhati Roy (1961) je tista indijska aktivistka in pisateljica, ki je leta 1997 za svoj romaneskni prvenec Bog majhnih stvari (ki je sedaj spet na voljo v broširani vezavi) prejela prestižno Bookerjevo nagrado. Potem se je naslednji dve desetletji ukvarjala z družbeno angažiranimi temami ter o raznih vidikih sodobne družbe in kapitalizma napisala ducat knjig, na njeno naslednje leposlovno delo pa smo tako čakali do leta 2017, ko je izšel ambiciozen roman Ministrstvo za najvišjo srečo. Z njim nam avtorica v svojem gosto pisanem, bleščečem in z mnogimi indijskimi posebnostmi obarvanem jezikovnem slogu izriše panoramo polpretekle in sodobne Indije v vsej njeni pretresljivosti, nabiti z družbenimi kontrasti in nenehnimi političnimi prevrati, med katere umesti paleto živopisnih posebnežev, od hermafrodita Andžum/Aftab (s katerim se začne roman) naprej, ki skušajo vsak na svoj način živeti in preživeti v tem družbenem kaosu, v katerem se prepletajo tako indijska tradicija kot tudi pobesneli kapitalizem ter prevratniška in skorumpirana politika. Razkošna podoba indijskega univerzuma!

Samo Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...