Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moč valov

Jurij Pivka
Moč valov
21,00 € 21,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,63 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 4-6 delovnih dni

Knjiga bo lično ovita v darilni papir in zavezana s trakom. Račun v kuverti pošljemo h kupcu, knjigo pa k obdarovancu.

2,90 €


Povej naprej

Založba Litera
Zbirka Piramida
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7018-49-3
Leto izdaje izvirnika 2017
Spremna beseda Veronika Podgoršek
Urejanje Orlando Uršič

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 14,5 cm
300 g
177 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

O knjigi

Roman, ki ga držite v rokah, opisuje globje spoznavanje samega sebe, glavnega lika, prevaranega Jana. Bolečina ob prevari s sstrani žene Klare je bila zanj usodna.
Usodna v smislu, da se je lahko končalo nekaj starega. In takrat se je lahko začelonekaj novega. Nekaj novega pri sebi, za sebe in v sebi. Tam, v sebi, se namreč prave spremembe šele zares začnejo.

Recenzija Bukla

Jana, moškega sredi tridesetih let, zadene val pogube, ko mu žena Klara sporoči, da se vsaj začasno seli v drugo stanovanje. Čez noč se mu sesuje svet idealov, ki jih v sebi nosi od otroštva. V veliki moderni hiši nenadoma ostane popolnoma sam. In v tisti peklenski samoti začnejo vanj butati najrazličnejši valovi, zmešani iz sedanjih trenutkov in doživetij iz preteklosti. V njem se znova prebudi občutek krivde, tako znan in uničujoč, ki v njem tli že vse od smrti mame sredi njegovih najstniških let. Strt od vseh spoznanj za mesec dni odide na dopust v kraje svojega otroš tva. Ob pomoči Miriam, tamkajšnje gostiteljice in prav posebne ženske, pride do novih življenjskih spoz nanj … Prefinjeno zastavljena zgodba, podana skozi oči moškega protagonista, prinaša globoka razmišljanja na temo najrazličnejših vrednot, ne samo nezvestobe, na katero je naslonjena osnovna zgodba. Roman z veščim prepletanjem tankočut nosti in neposredne, včasih že prav surove iskrenosti, postavlja ogledalo številnim človekovim dejanjem. Ta so lahko kot val, ki te pokoplje pod sabo, če se mu samo nemočno prepustiš, če pa ga, nasprotno, znaš uloviti in ga sprejeti kot izziv, te lahko mehko potisnejo naprej. V morje novih možnosti.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...