Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Molk koloradskih hroščev

Marij Čuk
Molk koloradskih hroščev
16,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladika Trst
Leto izdaje 2016
ISBN 978-88-7342-240-2

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,2 cm
340 g
174 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Po izidu pesniške zbirke Ko na jeziku skopni sneg pri Mladiki leta 2014 se Marij Čuk vrača med bralce z daljšim pripovednim delom, romanom »Molk koloradskih hroščev«. Avtor je z enkratno pripovedno spretnostjo sestavil razčlenjeno pripoved o zamejski stvarnosti, v kateri se osebna zgodba glavnega junaka Rada prepleta z usodo slovenske manjšine v Italiji, njenimi perečimi problemi in absurdi, ki manjšino dušijo, predvsem pa hromijo njen razvoj. V pripovedovanju manjšinskega vsakdana in v poglabljanju nedorečenosti italijansko-slovensko-manjšinskih odnosov Marij Čuk ponuja vrsto izzivov in ubira v svoji trezni naraciji tudi strune ironije in humorja.

Recenzija Bukla

Vsestranski literat in kolumnist se v novem, spretno napisanem romanu z veliko mero humorja in ironije loteva slovenske manjšine v Italiji, njenega vsakdana in političnega delovanja, v središču katerega sta stranki s pomenljivima imenoma Zveza zaupnih skrivnosti in Zveza kmalu bom zraven, ki imata namesto narodnih najprej v mislih lastne interese in namesto združevanja raje razdvajanje ali kot pravi eden od »vrhuške«: »Ni važno, kdo je kje, važno je, da je naš /.../.« Avtor ob širšo družbeno postavlja intimno (tudi ljubezensko) zgodbo glavnega junaka, 40-letnega Rada Sinice, sina bankirja, enega redkih, ki razmišlja prek strankarskega kupčkanja, vprašanje je le, ali premore tudi voljo in moč za spremembe.

Kristina Sluga, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...