Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Muzej nedolžnosti

Orhan Pamuk
Muzej nedolžnosti
15,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Kiosk
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-274-053-5
Naslov izvirnika Masumiyet Müzesi
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Erna Pačnik, Katja Zakrajšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
555 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
turško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kaj je v resnici ljubezen?

Pamukov drugi najdaljši in prvi ljubezenski roman se začenja s temi besedami, in sicer nekega spomladanskega dne leta 1975, ko sin premožne istanbulske družine Kemal naleti na daljno revno sorodnico Füsün. Tistega dne se njegovo življenje in njegova tradicionalna prepričanja o ljubezni, strasti, spolnosti, prijateljstvu in družini popolnoma spremenijo in ga odvedejo na viharno pot, prepredeno z razdvojenimi čustvi, s samoobvladovanjem, z notranjimi boji in s trenutki neznanske sreče in prikrite bolečine; na pot, kjer bo deležen prezira visoke družbe in pozornosti Füsünine družine v barakarskem naselju; na pot, ki nas bo seznanila s prepadom med istanbulskim visokim in nižjim družbenim slojem, s slikovito filmsko industrijo, z zabavnimi in bogatimi karakterji knjižnih junakov; na pot, ki ji bo Kemal kljub izgubi svoje izvoljenke z ustanovitvijo muzeja njenih osebnih stvari zvest vse do konca svojega življenja.

Recenzija Bukla

Dolgo pričakovani prevod (neposredno iz turščine) zadnjega romana iz leta 2008 nobelovca Orhana Pamuka, ki ga Slovenci že dobro poznamo (Bela trdnjava, Sneg, Ime mi je rdeča, Črna knjiga, Istanbul) in radi beremo. Začetek je postavljen v sredino sedemdesetih let, ko je družbena smetana Istanbula začela vse bolj prevzemati zahodnjaške vrednote. Gre za filigransko spisano epsko ljubezensko zgodbo, v kateri se v komaj osemnajstletno lepotico nižjega sloja Füsun zaljubi mladi ter bogati poslovnež Kemal in se z njo zaplete, kljub temu da je tik pred zaroko s Sibel, dekletom, ki bolj ustreza njegovi starosti in stanu. Po zaroki s Sibel prelepa Füsun skrivnostno izgine, Kemal pa do nje in do predmetov, povezanih z njo, razvije svojevrstno obsedenost, ki jo sčasoma začne nadgrajevati v nenavadno zbirko, imenovano Muzej nedolžnosti. Tega naj bi dejansko kmalu odprli v Istanbulu tudi v resničnosti ter s tem eni najlepših nenavadnih sodobnih ljubezenskih zgodb dali še dodaten pečat.

Samo Rugelj; Bukla 74-75

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...