Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Na koncu sveta sem srečala Noaha

Irmgard Kramer
Na koncu sveta sem srečala Noaha
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Grlica
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-244-282-8
Naslov izvirnika Am Ende der Welt traf ich Noah
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Alexandra Natalie Zaleznik
Urejanje Janja Remškar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
410 g
310 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > leposlovni roman
avstrijsko leposlovje

Založnik o knjigi

Bilo je tako mamljivo.
Priložnost, da bi smuknila v vlogo nekoga drugega, mi je bila ponujena na pladnju.
Le zgrabiti sem jo morala.

Marlene je na sprehodu po okolici sanatorija magično pritegnil tuj rdeč kovček in še preden se je dodobra zavedala, se je znašla v vlogi Irine Pawlowe. Poletje je preživela daleč proč od civilizacije, v stari vili, v družbi stare nune, vrtnarja in kuharja. In Noaha. Noah je očarljiv fant, slep in ujet v vili, ker izven njenih varovalnih zidov obstaja nekaj, zaradi česar hudo zboli. Kljub temu si neomajno želi svobode. Ko se Marlene zaljubi vanj, privoli, da mu bo pomagala pobegniti iz vile. To, kar se je zgodilo po tem, pa ni mogel nihče predvideti …

Avtorica lahkotno vodi zgodbo skozi različne žanre. Dogajanje je vznemirljivo, čudno, čustveno, na trenutke omamno, a nekaj nedoločljivega vzbuja skrb in nelagodje. Nekaj je zelo narobe. Ob nepričakovanem zaključku zgodbe tiho zastanemo in pretreseni spoznamo, da smo se znašli v najbolj ranljivem koščku duše dveh nepozabnih likov.

Recenzija Bukla

Vse se je začelo z rdečim, nenavadnim kovčkom, ki je osamljeno stal na neki železniški postaji v malem italijanskem mestu, in ko se sedemnajstletna Marlene odloči, da si ga bo prisvojila, se od nekod pojavi šofer Victor, ki jo zamenja za negovalko Irino Pawlovo in jo odpelje daleč stran od mesteca, v idilično gorsko okolje. Tam se Marlene pretvarja, da je negovalka Irina, ki so jo najeli, da bi postavnega, slepega mladeniča Noaha naučila plavati. Stara vila, kjer Marlene preživlja dneve z Noahom, do katerega čuti vedno večjo naklonjenost, je malodane rajska, a dekle vendarle kmalu začuti, da se za skrbno ustvarjeno kuliso odličnosti v resnici skrivajo številne skrivnosti, ki jih začne postopoma odkrivati. Vse skupaj se še bolj zaplete, ko se z Noahom odločita za pobeg iz navideznega raja … Fantastična zgodba, ki bralcu na koncu postreže z neizmernim presenečenjem, ki pojasni marsikatere detajle preteklih dogodkov, je spletena iz prvin romantične pripovedi in napetega doživljajskega romana s primesmi prave kriminalke. Branje, ob katerem boste uživali od prve do zadnje strani.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...