Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Na/pol
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-231-946-5
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
530 g
343 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Svet romana Na/pol je razrezan svet brez skupnega. Komunikacija je onemogočena, viri informacij razdrobljeni. Posameznik je prisiljen, da ga v celoti misli sam. Evan na daljnem vzhodu postavlja gledališko predstavo in skuša zapolniti razpoko, skozi katero mu vztrajno pronica spomin na izgubljeno ljubezen. Kras je izgubil na volitvah, počasi pa izgublja tudi nadzor nad lastno družino. Zojo je na daljnem vzhodu poezija napravila slavno, a slava ne prinaša več ugodnosti civilizacije, temveč zgolj pozornost ljudi.

Jasmin B. Frelih (1986) študira primerjalno književnost in zgodovino. Kratke zgodbe, eseje in prevode je objavil v revijah Literatura, Sodobnost, Dialogi in Idiot, pri kateri tudi urednikuje.

Recenzija Bukla

Tri zgodbe, slogovno in besedilno povsem različne, dajejo bralcu že na začetku slutiti, da je stopil v prav poseben svet, kjer ni vse tako, kot mora biti. Nasprotno, v tem svetu prevladujejo eksistencialna beda, strah, jeza in bolečina, obilo stvari je neizrečenih ali nepojasnjenih. Ves ta kaos, ki ga mladi avtor, študent primerjalne književnosti in zgodovine, še potencira z besednimi igrami in nedokončanimi stavki, simbolizira sodobni svet. Svet, v katerem je marsikaj zgrajeno in izrečeno »na/pol«, svet »blefa« ter skrivanja za maskami predvidljivosti in priučenimi vlogami. Frelih, sicer avtor kratkih zgodb, esejev in prevodov, je s svojo prvo knjigo, v kateri na koncu premišljeno, pa tudi pomenljivo združi prej razrezane in odtujene posamezne svetove, dokazal obilo literarne spretnosti in znanja. Njegovo delo še zdaleč ni narejeno »na/pol«!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 93

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...