Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Na terasi babilonskega stolpa

Sebastijan Pregelj
Na terasi babilonskega stolpa
27,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Študentska založba
Zbirka Beletrina
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-242-174-8
Spremna beseda Gašper Troha

Tehnične lastnosti
trda vezava
239 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Roman Na terasi babilonskega stolpa bi lahko označili za postmodernistični roman v stilu Umberta Eca. Spremljamo akcijo posebnih enot specialcev, ki v ljubljanskem nebotičniku nadzorujejo mednarodno skupino - varuhe preroka. Specialec, ki je določen za eliminacijo preroka, se v zgodbo zaplete tudi intimno, saj se njegova ljubezen Maja pojavi med tarčami napada. Ob soočenju s prerokom je postavljen pred izbiro med življenjem in smrtjo. Tukaj se odpre široka zgodovinska freska verskih bojev med Zahodom in Vzhodom, v kateri igra pomembno vlogo Žička kartuzija.
Avtor spremne besede je Gašper Troha.

Sebastijan Pregelj (roj. 1970) je razburkal slovensko literarno javnost že leta 1996 z zbirko kratkih zgodb Burkači, skrunilci in krivoprisežniki, njegov romaneskni prvenec Leta milosti (2004) je bil nominiran za nagrado kresnik. Kot diplomirani zgodovinar v svoje zgodbe vpleta zgodovinska dejstva pa tudi vraže, legende in obilo domišljije.

Recenzija Bukla

Roman, ki je bil v svoji prvotni obliki izbran med pet finalistov natečaja Cankarjeve založbe za najboljši roman iz sodobnega življenja, v svoji razgibani strukturi združuje fantastiko z odločilnim vplivom new agea, pristno sodobnost in zgodovinsko-mitološko podlago. Postmoderna zmes kriminalke, ljubezenskega in duhovno-mističnega romana, katere fabula temelji na obravnavi (duhovnega) odnosa med Vzhodom in Zahodom, se v nekaterih delih približuje podobnim tematizacijam sodobnih klasikov in hkrati ostaja tipično avtorska in inovativna.

Tina Bilban

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...