Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Najina dvojina

Roman
Tončka Stanonik
Najina dvojina

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Primus
Zbirka Avtorji
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7090-44-4
Leto izdaje izvirnika 2020

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
350 g
256 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

A svoje samostojnosti ne zna obrniti sebi v prid, ne obnaša se tako, kot se za emancipirano žensko »spodobi«. Nasprotno, stvari ji uhajajo iz rok, zameri se ji ves svet, dokler se ne zgodi nekaj, kar razsvetli njen temačni pogled na življenje.

Zdaj bolj, drugič manj zapleteni odnosi z najbližjimi, ki jih avtorica opisuje tudi s humorjem in odtenki cinizma, so samo pot, po kateri stopa in zori ...

O AVTORICI

Tončka Stanonik je doma iz Žirov. Diplomirala je iz slavistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Večino delovne dobe je preživela v založbi Mladinska knjiga v uredništvu enciklopedij in leksikonov. Pravljice, črtice in kratke zgodbe je sprva objavljala v revijah in na radiu, kasneje tudi v knjižnih izdajah.

Doslej je objavila 12 samostojnih knjig (med drugimi Pravljice za Ajčko Bajčko in mamico, 1995; Podobe iz čipkaste preje, 1996; Lučka na klekljarskih počitnicah, 2004, 2019; Zaklad na Oglarjevem podstrešju, 2015), večkrat je bila nominirana na literarnih natečajih. Je članica Društva slovenskih pisateljev, Občina Žiri pa ji je leta 2015 podelila priznanje za umestitev »klekljanja na Žirovskem v slovensko književnost«.

Recenzija Bukla

Če zanosiš, se poročiš. Ampak Džoni Sedlar svoji ženi Juliji s svojim večnim »Vse bo okej, bejbi!« in nato begom na pir s prijatelji, ne da bi karkoli od obljubljenega mislil opraviti, meče pesek v oči. Julija mora za otroka in vse drugo poskrbeti sama. Brezizhoden odnos se vleče predolgo. In še dlje traja, preden ločeni samohranilki, pa čeprav z močno podporo družine, uspe kupiti stanovanjce. Verjame, da bo poslej vse dobro. Toda njena mala deklica vedno bolj čuti, kako je, če nimaš očka. In potem se na vratih Julijinega stanovanja pojavi Vid, znanec iz študentskih let. Zdi se, da bo on gospod Pravi, toda čez nekaj časa izgine brez slovesa, češ da ima dovolj Julijinega pomanjkanja samozavesti in njenega nesrečnega rilca. Medtem Julijina hčerka postaja muhasta najstnica, ki popušča v šoli. Bo tudi ona razočaranje? Julijine preizkušnje, čustva, skrbi, razočaranja, upanja, ponos in veselje bodo našle odmev v marsikateri bralki. Roman, ki postavlja spomenik »navadni« ženski, na videz antijunakinji, krepi občutek lastne vrednosti vsem, ki bi se na obletnicah valete najraje skrile pred »uspešnimi« sošolkami.

Maja Črepinšek, Bukla 155

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...