Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Naključnost

Ali Smith
Naključnost
22,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-241-249-4
Prevod Matej Krajnc, Jure Potokar
Spremna beseda Matej Bogataj

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13 cm
344 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Skrivnostna tujka se pojavi na vratih družine Smart, ki navidez preživlja mirne podeželske počitnice, in se opraviči, ker je pozna. Potem se začnejo dramatične zgodbe družinskih mimobežnosti, ki jih naključna gostja opazuje, rešuje, se jim posmehuje in jih morebiti celo razume. Naključnost je bistvo čisto pravega romana, ki pa ga hkrati sestavljajo nadvse domiselne serije variacij iz buñuelovske absurdnosti. In ker si nobeden od glavnih likov ne zastavi vprašanja Kdo je Amber?, si ga mora zastaviti pač vsak bralec sam. A tudi odgovor na to ključno vprašanje je lahko samo naključen, zgodba namreč ponuja toliko tolmačenj, kolikor je bralcev in njihovih pogledov na resničnost.

Recenzija Bukla

Nagrajeni roman angleške avtorice, ki so jo slovenski bralci prvič spoznali v zbirki Euroman, predstavlja slogovno domiselno in jezikovno izpiljeno delo, ki razkriva odtujenost in laži v sodobnih družinah. Štiričlanska, na videz povsem običajna družina preživlja počitnice v Norfolku, njihovi notranji monologi pa razkrivajo, da ima vsak član družine skrivnosti. Dvanajstletna Astrid obsedeno snema okolico, sedemnajstletnega Magnusa pa muči krivda, ker je s potegavščino povzročil sošolkin samomor. Očim Michael je univerzitetni profesor, ki se kar naprej zapleta s študentkami, mama Eve pa doživlja pisateljsko blokado, ki jo prikriva družini. Nekega dne se na vratih pojavi neznanka Amber, kar ima za družino neslutene posledice. Amber postopoma povzroči, da se družina sooči s svojimi težavami, po drugi strani pa razkrije pomanjkanje komunikacije med njimi.

Polona Prodnik

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...