Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ne premikaj se

Margaret Mazzantini
Ne premikaj se
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3093-2
Naslov izvirnika Non ti muovere
Leto izdaje izvirnika 2001
Prevod Anita Jadrič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14 cm
410 g
303 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nova ganljiva pripoved avtorice romana Novorojen!

Kirurgu Timoteu sporočijo, da je njegova hči na urgentnem oddelku, kamor so jo prepeljali po nesreči s skuterjem. Ob tej novici se v Timoteu prebudi spomin na mladostne dogodke in sam pri sebi začne hčeri pripovedovati zamolčano zgodbo svoje preteklosti.

V spominih se vrne v leta, ko je izgubljen zaman iskal smisel, dokler ga ni srečanje s predmestnim dekletom znova obudilo v življenje. Med njima se je vnela ljubezen, ki pa se je prav tako burno končala, ko je dekle zaradi komplikacij po splavu umrlo. Timoteo se je zatem vrnil k svojemu pustemu življenju, v katerem je izgubljena ljubezen pustila praznino, ki je nič ni uspelo zares zapolniti – vse do rojstva njegove hčere.

Recenzija Bukla

Italijanska pisateljica, ki se je pred dvema letoma v slovenščini predstavila s prepričljivim in presunljivo tragičnim romanom Novorojen (ki je izvirno izšel leta 2008), je zdaj v našem jeziku dobila nov prevod. Roman Ne premikaj se (izvirni izid 2001) je bil večkrat nagrajen, preveden v 30 jezikov in filmsko prirejen s Penélope Cruz v glavni ženski vlogi – film je režiral pisateljičin mož. Protagonist tega dela pa je kirurg Timoteo, ki mu sporočijo, da je njegova najstniška hči doživela prometno nesrečo in da je njeno življenje na nitki. Čakanje v bolnišnici na končni izid posledic njenih poškodb ga potegne v vrtinec spominov in čas pred hčerkinim rojstvom. Takrat se je – ob svoji ženi, s katero sta že živela utirjene dneve – strastno in neustavljivo zapletel z naključno žensko iz nižjega socialnega sloja, ki se ji ni mogel odpovedati, čeprav je njuno skrivno razmerje vse bolj grozilo, da bo pokopalo njegovo dotedanje (predvidljivo) življenje. Skrivna romanca namreč sčasoma dobi tragične dimenzije, ki Timotea silijo v ponovne premisleke o tem, kaj je v njegovem življenju res pomembno, njegove odločitve pa nepovratno vplivajo na nadaljnji, nepredvidljivi razvoj dogodkov in njihovo dramatično razrešitev. Čustveni tobogan.

Samo Rugelj, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...