Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nenavaden teden s Tesso

Anna Woltz
Nenavaden teden s Tesso
25,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Miš
Zbirka Z(o)renja
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-272-202-9
Naslov izvirnika Mijn bizonder rare week met Tess
Prevod Katjuša Ručigaj
Urejanje Irena Miš Svoljšak

O knjigi

Med prvomajskimi počitnicami na nizozemskem otoku Texel sreča desetletni Samuel enajstletno Tesso, glasno in gospodovalno domačinko. Ona ga kaj hitro pritegne v svoje nenavadne načrte, kako bo spoznala očeta, ki si niti predstavlja ne, da ima kje kakšno hčer. Tessa je njegovo ime našla v maminem starem dnevniku in ga izsledila po internetu. Povabila ga je, da preživi teden v njuni hišici na obali, ki jo oddajata turistom, a mami seveda o tem ni povedala nič. Tessin namen je preizkusiti očeta, ali je sploh vreden, da ima takšno hčer, kot je ona, in izmislila si je res nenavadna preverjanja. Pri izvedbi svojega načrta potrebuje Samuelovo pomoč – seveda pa gredo stvari narobe in se marsikdaj humorno, včasih pa tudi zelo resno zasučejo.

Knjiga, kjer prepletanje pomembnih življenjskih vprašanj s smešnimi trenutki stke živahno in zelo izvirno zgodbo.

Recenzija Bukla

Tessa je navihana dvanajstletnica, ki z mamo živi na majhnem turističnem otoku, kamor pridejo na počitnice tudi deček Samuel in njegova družina. Po sili razmer se bistra otroka spoprijateljita in Samuel nehote postane del Tessinega velikega načrta »spoznavanja očeta«, kar pa tudi njega prisili v preizpraševanje o lastni družini in svoji vlogi v njej. Po številnih zapletih in nekaj sreče se njuna »potegavščina« dobro razplete in po tednu druženja so vsi bogatejši za mnoga spoznanja. Knjiga, ki si gotovo zasluži posebno pozornost, je prejela več nagrad za otroško in mladinsko književnost.

Renate Rugelj, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...