Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Newyorški dnevnik

Iztok Geister
Newyorški dnevnik
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Zavod za favnistiko
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-93250-2-5
Leto izdaje izvirnika 2013
Fotografije Nika Korsič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
300 g
180 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Pisatelj in fotografinja iz Slovenije imata v New Yorku mesec dni časa, da pripravita potopis v sliki in besedi.
Potepata se po avenijah in parkih, obiskujeta razstave. Kljub temu, da prebivata v velemestnem stanovanju, njun kovček, poln čustvene prtljage, prinesene iz domovine, še kar potuje, iz dneva v dan si ga podajata iz rok v roke. Ko se že zdi, da je zgodba preveč vsakdanja in premalo vznemirljiva, se neke viharne noči vse skupaj postavi na glavo. Nebotičnik v New Yorku pomeni namreč vse kaj drugega kot nebotičnik v Ljubljani.

Recenzija Bukla

Pričujoči roman se tematsko navezuje na prejšnje literarno delo Iztoka Geistra, Risarica (2012), v katerem se je starejši moški skušal zbližati z mlado avtorico prek skupnega ustvarjalnega projekta. Risarica je bil po svoji zasnovi pisemski roman, medtem pa je Newyorški dnevnik roman, ki je pisan tretjeosebno, vendar kot dnevnik, z dnevi kot poglavji. Enomesečno decembrsko bivanje starejšega moškega – pisatelja in mlade ženske – fotografinje (fotografije so tudi pomemben vsebinski del romana) naj bi bila podlaga, iz katere bi junaka črpala navdih za skupni projekt. Seveda pa se dogajanje potem odvija precej drugače, kot sta si predstavljala. Pohajanja po New Yorku in ogledovanje lokalnih znamenitosti ter odkrivanje mestnih značilnosti se namreč mešajo z vse bolj agresivno psihodramo para, ki zaradi raznih preprek ne more zaživeti v partnerskem odnosu, hkrati pa vseeno vztraja v nekakšnem nenavadnem razmerju brez velike perspektive. Roman, ki ga je napisalo življenje.

Samo Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...