Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Neznosna lahkost bivanja

Milan Kundera
Neznosna lahkost bivanja

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Veliki večni romani
Leto izdaje 2005
ISBN 978-961-01-0767-5
Naslov izvirnika Nesnesitelná lehkost bytí
Leto izdaje izvirnika 1984
Prevod Jaroslav Skrušny

Tehnične lastnosti
trda vezava
491 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
češko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman velja za najpristnejšo leposlovno pripoved o usodnih praških dogodkih iz leta 1968. Tej teži, nujnosti zgodovinskih zakonitosti pisatelj postavlja nasproti krhko in neponovljivo človeško eksistenco, ki jo bistveno določa njena naključnost in iz nje izvirajoča (neznosna) lahkost. Na tem političnem in ontološkem ozadju so izrisane zgodbe štirih literarnih junakov, ki jih bralcu posreduje in interpretira obenem avtorski pripovedovalec.

Recenzija Bukla

Roman Neznosna lahkost bivanja je ob izidu leta 1984 (že naslednje leto smo ga dobili tudi v slovenskem prevodu) na mah osvojil svetovno javnost in obveljal za najpristnejšo leposlovno pripoved o usodnih dogodkih, ki so z vdorom sil Varšavskega pakta na Češkoslovaško avgusta 1968 dokončno pokopali upanje na socializem s človeškim obrazom. Po dvajsetih je še vedno živ, središče bralčeve pozornosti pa osvoji intimna zgodba dveh krhkih človeških bitij in njune srečno nesrečne ljubezni. Knjiga, ki je Kunderi utrla pot celo do Hollywooda in ga prelevila v najmarkantnejšo češko pisateljsko znamko, ki je kasneje sicer začela pisati v francoščini.

Lidija Gorenc

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...