Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nihče več ne piše pisem

Vinko Möderndorfer
Nihče več ne piše pisem
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Nova slovenska knjiga
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1601-1
Urejanje Nela Malečkar

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,5 x 13,5 cm
330 g
229 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zgodba se začne zapletati, ko glavni junak Iván najde v nabiralniku belo kuverto, na kateri je naslov izpisan s črnilom. Pismo ga vrne v čas, ko je bil pred tridesetimi leti v gimnaziji narazdružljivo povezan s Sonjo in Pavlom. Legendarna trojka je mislila, da bodo tovariši do smrti. Toda po maturi so šli vsak v svojo smer, med njimi pa je ostalo nekaj zavozlanega, nekončanega, zamolčanega. In to jih je, vse tri, zaznamovalo za vse življenje. Skrivnosti postopoma prihajajo na dan in soočanje s preteklostjo in s samim seboj je za Ivána neizbežno.

Recenzija Bukla

Vsestranskega slovenskega umetnika smo lahko nazadnje brali v zbirki kratkih zgodb Plava ladja (2010). V romanu Nihče več ne piše pisem nam avtor predstavi Ivána, samskega (in homofobičnega) prevajalca kriminalnih romanov v poznih srednjih letih, ki si prizadeva prekiniti stike s preteklostjo. Tako kot nima stikov z bivšimi sošolci in prijatelji, jih nima niti z ostarelo mamo, ki jo je zapustil, ko jo je zasačil v postelji z njeno prijateljico. Svoje življenje si je uredil v ustaljeno rutino in vse poteka mirno, dokler nekega dne ne dobi v nabiralnik pismo, neuničljiv glas preteklosti, ki od njega zahteva, da se sooči ravno s tem, pred čemer je bežal večino odraslega življenja.

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...