Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nisem knjiga

Vlaki poletja
José María Merino
Nisem knjiga
23,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-241-576-1
Naslov izvirnika No soy un libro, Los trenes del verano
Leto izdaje izvirnika 1992
Prevod Ferdinand Miklavc
Urejanje Zala Mikeln

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
270 g
198 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Poletje je čas za dogodivščine. Trije prijatelji si izberejo popotovanje z vlakom po Evropi, ki pa kmalu postane še večja dogodivščina, kot so pričakovali. Vlak na poti iz Madrida v Pariz ustavi nenavaden nebesni pojav, zaradi katerega se znajdejo v neznanem svetu, samo na videz podobnem njihovemu. Ljudje jih ne razumejo ne glede na to, kateri jezik govorijo, vse je drugače kot na njihovih zemljevidih, njihovega denarja v trgovinah in menjalnicah nočejo vzeti. Iz sveta, v katerem se počutijo izgubljene, jih lahko reši le knjiga – knjiga, ki ni navadna knjiga in v sebi skriva več kot samo črke.

Recenzija Bukla

José María Merino (1941) je pri nas še precej neznano ime, čeprav gre za enega uglednejših španskih pisateljev, ki se že vse življenje ukvarja z literaturo in ima za seboj bogat opus. Nagrade je začel nizati že s svojim prvim (pri nas ne prevedenim) romanom Roman o Andrésu Chozu iz leta 1976, za Jaz nisem knjiga pa je 1992 prejel nacionalno nagrado za otroško in mladinsko književnost. Pričujoči roman ima pravzaprav naslov Vlaki poletja, Nisem knjiga pa je premeten dodatek, ki se iz vsebine prenaša na platnice. Osrednji junaki knjige so trije dijaki, ki se z vlakom podajo na potovanje po Evropi, potem pa namesto pričakovanega sveta srečajo povsem drugačnega – mesta nimajo prave podobe, ljudje govorijo nerazumljiv jezik, zemljevidi ne odslikavajo resničnosti, probleme imajo z denarjem, dokumenti itn. Iz zmede jim lahko pomaga le knjiga, ki pa to ni ... Vsebinsko napet, formalno kreativen roman ponuja svežo bralsko izkušnjo in je primeren tudi za odrasle.

Vesna Paradiž

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...