Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nočni vlak v Lizbono

Pascal Marcier
Nočni vlak v Lizbono
37,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Didakta
Zbirka Gostosevci
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-261-139-2
Prevod Ana Grmek Kandus
Spremna beseda Ana Grmek Kandus

Tehnične lastnosti
trda vezava
410 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
švicarsko leposlovje

Založnik o knjigi

V prtljagi ima knjigo Portugalca Amadea de Prada, ki mu je po naključju zašla v roke in ki poskuša ubesediti vso množico nemih izkustev človeškega življenja: izkustva samote, končnosti in smrti, prijateljstev, ljubezni in lojalnosti. Kar prebere, Raimunda Gregoriusa ne izpusti več, in zato neutrudno poskuša razumeti, kako je bilo biti Amadeu de Prado.

Med raziskovanjem, ki ga vodi križemkražem po Lizboni, govori z ljudmi, ki so bili prepleteni z njegovim življenjem, pri tem pa se korak za korakom rojeva podoba nenavadnega zdravnika in poeta, ki se je boril proti Salazarjevi diktaturi.

Toda kaj pravzaprav pomeni spoznati drugega človeka, razumeti drugo življenje? Kaj to pomeni za spoznanje samega sebe? In ali je sploh mogoče pobegniti iz življenja, ki smo ga vajeni? Pričujoči roman je mnogoglasna epopeja o potovanju ne le po Evropi, temveč tudi po našem razmišljanju in čutenju. Je knjiga, katere čutna intenzivnost prevzema enako kot njena miselna globina.
 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...