Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nowhere Man

Pronekove fantazije
Aleksandar Hemon
Nowhere Man
10,25 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2006
ISBN 961-241-068-2
Prevod Irena Duša
Spremna beseda Aleš Debeljak

Tehnične lastnosti
trda vezava
19 x 13,5 cm
216 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Nostalgično obarvana mladost v Sarajevu, iskanje korenin v Ukrajini ter nazadnje vrženost v tuji svet ameriškega velemesta se v Hemonovi lirično obarvani prozi združi v pogobljeni premislek o identiteti.

Recenzija Bukla

Kdo je pravi jaz in kateri svet je moj, se sprašuje Joseph Pronek, ukrajinski Bosanec, ki je pred vojno pobegnil v Chicago. Nostalgično obarvana mladost v Sarajevu s preigravanjem Beatlov ter prvimi Aidami in Sabinami, služenje vojske, iskanje korenin v Ukrajini ter nazadnje vrženost v tuji svet ameriškega velemesta je v Hemonovi lirično obarvani prozi poglobljen premislek o identiteti, ki si drzne pomisliti, da pravi jaz morda v resnici ne obstaja. Aleksandr Hemon je bil sprva nadarjeni mladi bosanski pisatelj, ki je po treh letih bivanja v Chicagu začel pisati v angleščini. Njegova prva knjiga, zbirka kratkih zgodb Questions of  Bruno, je doživela nenadejano velik uspeh, kritiki pa so hvalili predvsem njegov izreden jezikovni slog in njegovo inovativno uporabo angleškega jezika. Kot pravi Aleš Debeljak v spremni besedi, je pleme globalnih kozmopolitov (Rushdie, Kundera, Makine in drugi) dobilo novega stalnega člana, kar potrjuje tudi uvrstitev romana Nowhere Man v knjigo, ki je izšla nedavno - 1001 Books You Must Read Before You Die. Aleksandr Hemon je pač eden tistih, ki je v svoji zgodbi (zgodba Josepha Proneka ima podlago v Hemonovi biografiji) našel nekaj močno univerzalnega, saj se v sodobnem svetu vprašanja o izgubljanju in iskanju identitete zastavljajo vse pogosteje.

Goran Vojnović

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...