Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

O znosnosti

Aleš Čar
O znosnosti
29,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Študentska založba
Zbirka Beletrina
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-242-388-9
Leto izdaje izvirnika 2011
Urejanje Mitja Čander

Tehnične lastnosti
trda vezava
14 x 21 cm
430 g
257 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

"V družini je bilo mirno. Kostumi za vloge mam, očetov, hčera in sinov so viseli na domači jablani in čakali na slabše čase."

Recenzija Bukla

Po enajstletnem romanesknem premoru (če ne štejemo ponovne izdaje romana Pasji tango leta 2006) je Aleš Čar, pisatelj, prevajalec in urednik pri Dnevniku, domačim bralcem ponudil nov roman O znosnosti. Saga o treh generacijah disfunkcionalne družine je tu in tam mučno, pa vendar izjemno branje, ki kljub deloma pretirano fiktivnemu dogajanju izzveni povsem avtentično – torej kot nekaj, kar še prevečkrat vidimo, slišimo ali celo doživimo. V zgodbo vstopimo ob pričakovanju obiska tete iz Belgije, t. i. Prve, ki je bila ljubljenka očeta oz. za nas starega Fotra, ki je tudi središče romana (če bi šlo za novelo, bi mu pripadel lik sokola). S svojim 16-letnim vnukom sedita na kavču in dan za dnem poslušata tete, kako se v družinskem parlamentu, kuhinji, pogovarjajo o dogodkih, ki so privedli do odhoda Prve od doma, o govoricah, ki so zadevale odnos starega Fotra in Prve, o Mami ..., skratka o stvareh, o katerih se vselej govori potiho ali molče in ki jih, pometene pod preprogo, slej ko prej prinese na plan. Bralec kot voajer spremlja dogajanje, kar delu dodaja neko mistično občutje vpletenosti. In če je Čar sam dejal, da je roman ustvarjal zelo dolgo in zelo počasi, z užitkom, velja za bralca samo zadnji del stavka: roman bo prebral z užitkom, vendar na mah!

Vesna Paradiž, Bukla 74-75

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...