Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ob desetih zvečer

Kate de Goldi
Ob desetih zvečer
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-04-0002-8
Naslov izvirnika The 10 pm Question
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Sonja Benčina

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
350 g
251 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
novozelandsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V življenju dvanajstletnega Frankieja Parsona vse teče po ustaljenem redu: jutranje mijavkanje mačke Špehobranke. Slaba volja njegove starejše sestre. Pot do avtobusa z najboljšim prijateljem Gigsom. Učitelj gospod A in njegovo najljubše orožje: slovar. Obiski tet. Večeri z Louijem in stricem Georgeom. In odgovori njegove mame, vedno ob desetih zvečer. Vse, da ga ne bi bilo tako zelo strah! Toda letos je vse drugače. Zaradi nove sošolke Sydney in njenih (pre)številnih vprašanj. Frankiejev skrbno varovani svet se prične podirati in končno pripelje do bolečega soočenja z najbolj pomembnim odgovorom. Odgovorom na vprašanje, ki si ga Frankie nikoli ne upa postaviti. Ganljiva družinska zgodba o strahu in pogumu in o tem, kaj pomeni živeti.

Kate de Goldi (1959) živi in dela v Wellingtonu na Novi Zelandiji. Za svoje literarno delo je prejela že številne domače in tuje nagrade. Roman Ob desetih zvečer je bil več mesecev uvrščen na lestvico najbolje prodajanih knjig na Novi Zelandiji in je preveden v več svetovnih jezikov. To je njena prva knjiga v slovenščini.

Recenzija Bukla

Ko je med nerazdružljiv fantovski dvojec, vedno preveč zaskrbljenega Frankieja in njegovega najboljšega prijatelja Gigsa, stopila nova, neobičajna sošolka Sydney, so se mnoge rutinirane koordinate v Frankiejevem življenju premaknile. Tekom skupnega šolskega projekta se je plašni fant zbližal z na videz samozavestnim dekletom in kmalu odkril več žalostnih plati njenega vagabundskega življenja. Večkrat nagrajena novozelandska avtorica je z dobrim občutkom za najstniške strahove sestavila prisrčno zgodbo o odraščanju, ki je bila prevedena v mnoge jezike, prvič pa avtorico lahko beremo tudi v slovenščini.

Renate Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...