Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Obletnica mature

Lamija Begagić
Obletnica mature
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Družba Piano
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6693-61-5
Naslov izvirnika Godišnjica mature
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Đurđa Strsoglavec
Spremna beseda Đurđa Strsoglavec
Urejanje Jože Piano

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13,5 cm
350 g
145 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
bosansko leposlovje

Založnik o knjigi

Kljub temu, da gre za prvenec, zbirko odlikujejo zrela pisava, občutek za zaokroženost, prepričljivo prepletanje perspektiv in prepričljiv jezik. Virtualna, tj. neubesedena rdeča nit zgodb je (deseta) obletnica mature, na kateri so se zbrali ljudje, ki pripovedujejo kratke reze iz svojega življenja. Vendar ne gre za klasične zgodbe, ki se pripovedujejo na obletnicah, gre za odlomke iz življenj, kratka potovanja skozi stanovanja, spalnice, postelje, avtomobile … nekdanjih sošolcev v povojni Bosni in Hercegovini ali v diaspori. Vsi se dobro spominjajo vojne, vendar vojna ni neposredna tema nobene zgodbe (bolj gre za njene posledice oziroma zaznamovanost z njo).

Recenzija Bukla

Prvenec urednice bosansko-hercegovske internetne literarne revije bralca že s prvo zgodbo preseneti in prevzame. Ob naslovu pričakujemo tipične zgodbe (o službi, partnerjih, družini), ki si jih sošolci delijo na (deseti) obletnici mature, v resnici pa zbiramo intimistične drobce posameznikov iz nekega 4. b, razkropljenih doma ali v tujini, zaznamovanih z vojno in/ali osebnimi neuspehi, ki hrepenijo po (osebnem) miru in sreči. Prva in zadnja zgodba (o Edinu in Sejotu, ki sta si obljubila, da bosta drug drugemu priči na poroki) zaokrožita skupno zgodbo neke generacije iz sedemdesetih let. Zrelo in prepričljivo.

Daniela Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...