Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Območje brez signala

Robert Perišić
Območje brez signala

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Beletrina
Zbirka Beletrina
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-284-391-5
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Područje bez signala
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Urban Vovk
Urejanje Špela Pavlič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15 cm
710 g
430 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
hrvaško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V zahojen, od sveta pozabljen kraj N. prideta človeka, da bi zbujala upanje. Spoznamo vse, od delavcev do finančne elite, od natakaric do menedžerk, od domačinov do tujcev. Perišić spretno prepleta lokalne in globalne ter sedanje in pretekle zgodbe, saj je njegov dogajalni prostor izjemno pester in se razteza vse od Sibirije do Zagreba. Robert Perišić je duhovit in šarmanten pripovednik, ki bralca ves čas navdušuje s sočnimi domislicami in dovtipi, ob tem pa ga spretno ovija s pripovednimi nitmi, ki se zrahljajo šele v sklepnem poglavju.

»Robert Perišić je luč, ki sveti z inteligenco in ironijo ter nam govori, da povojna Hrvaška ne le obstaja – ampak je pomembna.«
- Jonathan Franzen

o avtorju

Robert Perišić (1969) je ugledno ime hrvaške književne in časnikarske scene. Svojo literarno pot je začel kot pesnik in pisec kratke proze, s svojim romanesknim prvencem Naš človek na terenu pa je postal eden najuglednejših in mednarodno najbolj prepoznavnih sodobnih hrvaških avtorjev.

Recenzija Bukla

V kraju N., nekje bogu za hrbtom, sta se po vojni ustavila čas in življenje. Še spomini samo životarijo. Kot bi gledali grobozrnato črno-belo fotografijo in ob tem občutili apatijo, neizmerno žalost in brezizhodnost ljudi, ki so preživeli in ostali v tem kraju. Nenadoma se pojavita neznanca s poslanstvom oživiti strojno tovarno in obnoviti izdelavo turbin ­83-N, ki jih ne izdelujejo nikjer več na svetu, a je skrivnostni Polkovnik naročil dve. Simbol turbine kot vrtinca, kot stvaritelja energije, se izkaže v vsej svoji neizmerni moči. V življenje spravi tovarno, ljudi, (za)upanje, zatrta pričakovanja. Protagoniste pa v toku dogodkov moč vrtinca potegne vase, enega za drugim, in jih izvrže na nekih drugih krajih, v drugačnih situacijah, med drugimi ljudmi. Knjižne junake je vojna zaznamovala za vedno, jim zdrobila duha in srce, da tolažbo iščejo v alkoholu, drogah, prostituciji in tonejo vedno globlje. Niti to, da turbini na koncu razstavljajo kot umetniški artefakt iz obdobja mrtvega socializma, kot del nekega industrijsko-artističnega performansa, ne zmore zaceliti ran, ki so jih vanje vsekali vojna, sovraštvo, ponižanje in brezup v času tranzicije na tem območju brez signala. Kraj N. je lahko kraj Neznan, kjerkoli in kadarkoli. Odlično delo Roberta Perišića, pisca srednje generacije, rojenega v Splitu, ki je svojo pisateljsko pot začel kot novinar, pesnik in pisec kratke proze. Po izidu knjige Naš človek na terenu je postal zelo ugleden in cenjen tudi kot romanopisec. Pričujoči roman bo zagotovo še povečal in utrdil njegovo prepoznavnost.

Sonja Juvan, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...