Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Očiščenje

Sofi Oksanen
Očiščenje
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-261-233-7
Naslov izvirnika Puhdistus
Prevod Bibi Ovaska Prestnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 15 cm
352 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
estonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Očiščenje je roman, ki osvetljuje sence, ki sta jih v Estoniji pustili Sovjetska zveza in kasneje Rusija. Kako zgodovina vpliva na nacionalni razvoj in tudi na čisto osebne življenjske odločitve in stanje duha? Avtorica pripoveduje zgodbo dveh žensk različnih generacij, Aliide Truu, starejše Estonke, katere roke so umazane od komunističnih zločinov, in Zare, mlade ruske žrtve trgovine z belim blagom, ki se je uspela rešiti iz krempljev svojih mučiteljev in se je zatekla na Aliidin podeželski dom.

Bolj ko se Aliida in Zara zbližujeta, bolj se odkrivajo povezave med njima in na dan pride tragična družinska drama, ki se je odvijala v letih najhujšega Sovjetskega zatiranja in ki osvetljuje žensko izkušnjo izgube svobode in ceno preživetja v represivnem sistemu.

Očiščenje je napet, pretresljiv in razkrivajoč roman in hkrati najboljše delo mlade Sofi Oksanen.

"Sofi Oksanen upodablja Aliidine in Zarine spomine z nervoznim in vedno bolj zgoščenim ritmom, tako z realistično kot s poetično intenzivnostjo. Rojena leta 1977 estonski materi in finskemu očetu, Sofi Oksanen preseže pol stoletja tragedije z veliko silo, hladno jezo in kruto ironijo." Journal du Dimanche (Francija)

"Ta roman je hkrati trd in lep; nemogoče ga je odložiti, ker na izjemen način opisuje laž in strah." Livres Hebdo (Francija)

"Neverjetno močan roman ... Oksanenova opisuje najbolj grozljive in neusmiljene podrobnosti. Je tudi izjemno spretna pri gradnji dramatične strukture. Zares brutalen roman: brutalno napet, brutalno mesen in razkrivajoč brutalnost v večjih in manjših igricah, ki se jih igramo." NRK (Norveška)


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...