Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Odličen dan za atentat

Vladimir P. Štefanec
Odličen dan za atentat
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Nova slovenska knjiga
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-01-1136-8
Urejanje Nela Malečkar

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21 x 13 cm
231 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

V romanu Odličen dan za atentat se prepletajo zgodbe vsakdanjih stisk petih oseb različnih starosti in družbenih položajev. Ukleščeni med velike obete in nemoč si, vsak na sebi lasten način, utirajo pot k tistemu, kar razumejo pod besedo svoboda. Radikalno dejanje sproži niz dogodkov, ki različno vplivajo na življenje vsakega od njih, njihove upe enkrat uresničijo, drugič ne, ali pa jih razkrijejo za varljive.

Pred bralcem se razpre pronicljivo izpisan spekter življenjskih nazorov in dojemanj sveta, od okostenelih poenostavljanj do nežne otroške neposrednosti, skozi katere se razkrije ujetost posameznikov, hkrati pa tudi nakažejo možnosti za njeno preseganje.

 

Recenzija Bukla

Štefanec, uveljavljeni slovenski pisatelj, ki se je nazadnje med finaliste kresnika prebil z romanom Republika jutranje rose, pri čemer v zadnjem času piše tudi kriminalke z inšpektorjem Kobalom (To se zgodi porednim fantom in Mrtvi ne plačujejo
računov), se je tokrat podal na teren kriminalne socialne drame. Odličen dan za atentat je pisan tridelno kot klasična ­drama, skozi poglavja, ki v vsakem delu naslavljajo po enega od ­petih protagonistov zgodbe, v kateri je glavni atentator Peter. Ta se odloči, da bo zaradi razočaranosti nad življenjem v slepi ulici in zaradi osebne zamere do novega predsednika, ki kljub Petrovim pozivom ni izpolnil predvolilnih obljub, nad njim izvedel (simbolni) atentat. Njegov antagonist je agent Egon, ki bdi nad varnostjo predsednika, na poročanje o dogodku že čaka reporterka Ema, v bližini dogajanja pa sta tudi oče Filip in otrok Aleš. Roman, ki anticipira, da zna nezadovoljstvo nad sodobno politiko kmalu pripeljati do radikalnejših potez s strani razočaranih volivcev,
ki nimajo več kaj izgubiti. 

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...