Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Odločitev
27,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Odisej
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4051-1
Naslov izvirnika La décision
Prevod Iztok Ilc
Spremna beseda Breda Jelen Sobočan
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
340 g
231 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
leposlovje > leposlovni roman
francosko leposlovje

O knjigi

Zgodba o iskanju notranje moči in soočanju z nepredstavljivim.

Stranišče na šoli, bolečina, rešilec, zdravnikova vprašanja,
besede, ki jih je izgovarjal, ničesar ne razumem,
nočem razumeti. Zaprem oči. Strah me je.

Navadno jutro je, Louise je pri pouku. Nekaj trenutkov kasneje pa rodi otroka, za katerega ni vedela, da ga sploh nosi. Kako je to mogoče? Saj ni še nikoli z nikomer spala. Zdi se ji, da si vse samo domišlja, a dojenčka se ne da spregledati. Kako naj ga sprejme? Kaj se sploh dogaja? Louise njena družina v ključnem trenutku prepusti samo sebi, starša se ne zmoreta spopasti s hčerkino stisko. Toda ob vztrajni podpori prijatelja Samuela počasi le izve, kaj se je v resnici zgodilo. Sprejme težko odločitev ter sčasoma poskuša zaživeti normalno življenje.

Francoska pisateljica Isabelle Pandazopoulos (1968) je bila za roman Odločitev leta 2014 nominirana za nagrado Prix Sorcieres. Presenetljiva zgodba o nenavadni usodi in pasteh, v katerih se lahko znajdejo današnji mladostniki, je napeto in ganljivo branje za vse.

Recenzija Bukla

Louise je mlada, lepa, uspešna gimnazijka, violinistka, posebno dekle – zdi se, da ve, kaj si želi v življenju. Dokler je nekega jutra ne najdemo na šolskem stranišču, kjer rodi otroka. Kako, če Louise dejansko zares še nikoli ni imela spolnega odnosa? Počasi se približujemo skrivnosti, ki za vedno spremeni njeno življenje in življenje malega Noja. Kar naenkrat ni ob njej nikogar več – ne primarne družine, ta se raje naprej skriva za fasado videza, ne prijateljev in sošolcev, da bi ji pomagali v izjemno težkem položaju, ki mu mlado dekle ni kos. Louise se, kljub temu da v prvi vrsti sama potrebuje pomoč, odloči za solo pot. Pogumna odločitev, zares pogumna. Svojemu življenju pogleda v oči, sprejme ga in v danih razmerah naredi največ, kar je v njeni moči. Knjiga, ki bi jo morala prebrati mlada dekleta in njihovi starši – slednji predvsem zato, da jih ne bi pustili samih in da bi znali presoditi, da se jih nekatere odločitve njihovih otrok popolnoma nič ne tičejo. Drugi bralci pa zato, da ne bi sodili in da bi znali ostati v bližini tudi takrat, ko je hudo.

Sabina Burkeljca, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...