Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Odveč srce

Brina Svit
Odveč srce
24,62 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2006
ISBN 961-231-532-9

Tehnične lastnosti
trda vezava
220 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kdo razen Brine Svit bi znal iz spokojnega Bleda narediti križišče človeških usod z vsega sveta? Napisati hvalnico temu biseru, četudi ga neprestano odriva od sebe? Lilo prinese očetova smrt iz Pariza nazaj v rodne kraje. Ob obali kičastega jezera, kot pravi sama, jo nepričakovano čaka njena preteklost. Ne, Lila mora počakati, da se ji razodene. Medtem se zaplete v vihro silne ljubezni, ki se ne zmeni za življenje tam daleč v Parizu. Lila ima pogum, ki ga sami nikoli ne zberemo, zaživi na novo in nekaj nepozabnih tednov mirno ignorira vse, kar je preživela doslej. Noben morale, slabe vesti in odgovornosti. Do konca egoistično. Lila novemu moškemu obljubi, da se bosta nekega dne skupaj sprehodila po zaledenelem jezeru. Ta ledena zaveza visi nad njeno hipno srečo, nekaj z njo pač ni v redu. Roman o prepovedani ljubezni, ob katerem se bojiš konca in zaradi katerega si preprosto želiš oditi na Bled in sam pri sebi preveriti to domovanje izjemnih usod. Bled postane naenkrat tako sveto

Recenzija Bukla

Letos prihaja na spored film Parfum, ena najdražjih evropskih filmskih produkcij zadnjega časa, sicer priredba knjige Patricka Süskinda, ki je kmalu po svojem izidu dosegla kultni status. V njej je glavni junak Jean-Baptiste Grenouille, ki se je rodil brez vonja, a s čudežno občutljivim vohom, s katerim lahko v smrdečem Parizu 18. stoletja ustvarja najboljše parfume na svetu, njegovo ustvarjanje pa se obrne na temno stran, ko začne iskati popoln vonj. Tudi Lila Sever, glavna junakinja novega romana Brine Svit, v Parizu naturalizirane Slovenke, ki ji je Odveč srce že drugi roman, neposredno napisan v francoščini in šele kasneje preveden v slovenščino, živi od svojega vonja. Je krhka, senzibilna, inteligentna in rahlo intelektualna parfumerka v 21. stoletju, dovolj dobro zapisana v visokih pariških krogih, da so jo sprejeli za svojo. Ko izve, da ji je umrl oče, Matija Sever, profesor in prevajalec, ki ji je na Bledu, ki ga sicer ne mara, zapustil hišo, se na hitro odpravi v Slovenijo, da še ujame pogreb. Vendar se obisk Bleda, ki bi moral trajati le kratek čas, raztegne v nedoločnost. Za Lilo je očetova smrt impulz, ki jo potegne v razčiščevanje svojega življenjskega položaja, med drugim tudi svojega francoskega zakona, lokalni zdravnik ji pri tem pomaga tako, da ji zmeša glavo, svoje pa doda še očetov rokopis z naslovom Odveč srce, ki ga najde v hiši. Spretno mešanje nedoumljive sedanjosti, ki se ji prepušča brez jasnega cilja in namena, s potovanjem v preteklost njene francoske zgodbe, v čas, ko je prek prijateljice Simone spoznala svojega bodočega moža, nas do konca vznemirja z vprašanjem: bo Lila na koncu odšla nazaj v dehteči Pariz ali pa se morda nastanila v na novo odkritem Bledu? Roman Slovenke, ki je vžgal tudi v francoščini, tako da ni dvoma, da bo s svojim domačim koloritom in svetovljanskim pridihom pritegnil bralce tudi pri nas. Če vam je ta knjiga všeč, preberite še Moreno.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...