Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Okrutni svet

Luis Negrón
Okrutni svet
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-241-929-5

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
96 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
portoriško leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Liki zgodb v Okrutnem svetu se nenehno spopadajo s predsodki, strtim srcem, revščino, obrekovanjem in smrtjo. Fiktivni svet Luisa Negróna je nedvomno krut – vendar obljuden z nezlomljivimi, duhovitimi in presenetljivo optimističnimi junaki. Zgodbe o včasih smešnih in drugič pretresljivih načinih preživetja v skrajno okrutnem svetu so napisane premišljeno in spretno, čista, linearna pripoved se prepleta s satiro. Pripovedi so prežete s pesniškim žarom in drznostjo, začinjene so s ščepcem duhovnosti ter ne skoparijo s kritiko fanatizma in homofobije.

Recenzija Bukla

V zbirki Bralec (št. 92) je izšla knjiga devetih kratkih zgodb portoriškega pisatelja Luisa Negrona; zanje je pisatelj leta 2014 prejel lambdo, literarno nagrado za gejevsko literaturo. Zgodbe so postavljene v Santurce, primestje San Juana. Literarni liki živijo v tem okrutnem svetu precej neobičajna življenja; spopadajo se s predsodki, dvoličnostjo, revščino, bolečimi ljubeznimi, smrtjo. Pisatelj s satiro in izrazitimi avtorskimi prijemi obsoja družbo; tako v zgodbi Izvoljeni obsoja lažno moralo Cerkve, v zgodbi Za Guayamo Naldi obupano išče prijatelja, ki bi mu dal denar za balzamiranje umrle psičke, kar deluje precej groteskno. Literarni liki so osamljeni, odtujeni, a tudi duhoviti, nezlomljivi. »Življenje pa teče naprej,« se na nekem mestu zapiše pisatelju.

Sabina Burkeljca, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...