Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Opolzkosti v zasebnosti

Marco Missiroli
Opolzkosti v zasebnosti
27,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-282-218-7
Naslov izvirnika Atti osceni in luogo privato
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Janko Petrovec
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
340 g
238 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sartrova smrt in prve kaplje sperme, starševska ločitev in prvi poljubi. To je zgodba o čustvenem in seksualnem odraščanju mladega Italo-Francoza Libera Marsella, ki se kot deček priseli v takrat še Sartrov Pariz. Šest poglavij, od Otroštva do Odraslosti, je dovolj za razvejeno prvoosebno pripoved o odraščanju, ki se pne od sprva idealizirane družine s samosvojo materjo in dobrohotno intelektualnim očetom do dokončne vzpostavitve Jaza kot nosilca novega cikla življenja: deček Libero z začetka knjige se torej razvije v očeta s konca. Missiroli živahno in boleče odkrito popisuje etape Liberovega spolnega zorenja in njegove obsesije, iskanje osrediščenja življenja v Parizu in pozneje v Milanu ter številne očetovske figure, ki vplivajo nanj.

Slogovno sveže, izredno komunikativno delo, v katerem se odkrivanje (temnih plati) seksualnosti pretaka skozi literarno in umetniško (samo)vzgojo.

Marco Missiroli (1981) živi v Milanu, kjer se preživlja kot kulturni novinar. Njegovo prvo delo Senza Coda (Brez repa, 2005) je prejelo nagrado campiello za prvenec. Pozneje je izdal še tri romane.

Recenzija Bukla

Odraščanje je pogosto povezano z raziskovanjem spolnosti, pa tudi z novimi pogledi na družinsko intimo in tisto prvo človekovo zatočišče, ki se mu je treba na poti k samostojnosti prej ali slej odreči, včasih pa celo nepričakovano razpade. Italijanski najstnik, Libero Marsell, se s svobodomiselno mamo in dobrohotnim očetom sredi osemdesetihlet prejšnjega stoletja preseli iz Milana v Pariz, kjer v poltemi domače sobe ali stranišča pogosto teši svoje prebujajoče spolne energije in išče višji smisel svojega obstoja. Po obdobju avtoerotike svoje misli preusmeri na družinsko prijateljico, ki ga vpelje tudi v svet literature in umetnosti, v nadaljevanju pa sledimo intelektualnemu in čustvenemu zorenju mladega moškega na poti v odraslost. Šest etap intimne prvoosebne pripovedi se zaokroži z rojstvom, ki iz sina naredi očeta. Missiroli, italijanski kulturni novinar (rojen leta 1981) se je dozdaj podpisal pod štiri romane, pričujoča bralska poslastica pa je prvi prevod tega avtorja v slovenski jezik.

Renate Rugelj, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...