Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Optimisti v nebesih

Žiga Valetič
Optimisti v nebesih
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Nova slovenska knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3426-8
Leto izdaje izvirnika 2014
Urejanje Nela Malečkar

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,5 x 13,5 cm
210 g
143 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Glavni protagonist Valetičevega romana je družina Narobê, ostarela starša, ki odhajata iz aktivnega življenja ter njuna hči in sin, ki skupaj s svojima partnerjema pleteta nova družinska gnezda in iščeta svoj prostor pod soncem. Skozi 99 prizorov torej spoznavamo tri družine in vsaka je srečna na svoj način. Pasti, ki jim jih nastavlja vsakdanje življenje, premagujejo na slovensko nevsakdanji način: z veliko mero humorja, ljubezni, zaupljivosti in radoživosti. Celo nenadna smrt matere, ki je bila steber družinskega življenja, ne sproži žalovanja, jeze ali pritoževanja, ampak občutje neizmerne hvaležnosti, da lahko nadaljujejo njeno pot. Njena normalnost in vedrina je zgradila čez generacijske prepade mostove, vzpostavila je pozitiven vzorec aktivnega spopadanja s svetom, ki se bo – na kar namiguje konec romana – prenašal iz roda v rod. Tenkočutno in humorno napisan roman o današnji mladi generaciji je hkrati tudi poročilo o zdajšnji Sloveniji. Toda v nasprotju s televizijskimi poročili nas bo Valetičev roman Optimisti v nebesih prepričali, da je so optimisti doma tako v nebesih kot na zemlji.

Tenkočutno napisan roman o generacijskih razlikah znotraj družine humoristov je hkrati poročilo o zdajšnji Sloveniji. Toda v nasprotju s televizijskimi poročili nas bo roman Optimisti v nebesih prepričal, da optimizem sodi predvsem na zemljo, in da je mogoče pastí, ki nam jih nastavlja vsakdan, premagovati na slovensko nevsakdanji način: z veliko mero humorja, ljubezni, zaupljivosti in radoživosti.
Žiga Valetič (1973, Ljubljana) je pisatelj, publicist, prevajalec in scenarist. Med letoma 1998 in 2006 je prevedel in objavil več knjig mistične poezije: Rumi, Kabir, Upanišade, Kahlil Gibran. Publicistične tekste s področja popularne kulture (glasba, strip, literatura, kultura okoljevarstva) piše za Poglede, Buklo, Ekran, Odzven in revijo Viva. Je aktivni član Slovenskega združenja za preprečevanje samomora in avtor več humorističnih knjig. Kot grafični oblikovalec je opremil številne filmske monografije in druga knjižna dela.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...