Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Otočje drugačnega življenja

Andrei Makine
Otočje drugačnega življenja
23,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Književno društvo Hiša poezije
Zbirka Ginko
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7016-76-5
Naslov izvirnika L'archipel d'une autre vie

Tehnične lastnosti
mehka vezava
212 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Otočje drugačnega življenja velja poleg Francoskega testamenta za eno temeljnih del Andreїa Makina. Roman se odvija v Sibiriji in skozi napeto zgodbo lova za pobeglim kaznjencem niza pred bralca vprašanja o odnosih, vrednotah in ujetosti v večne igre tekmovalnosti, napuha in sovraštva.

Recenzija Bukla

Rusko-francoski pisatelj Andreï Makine (1957) se je mednarodno prebil s precizno izpisanimi leposlovnimi biografskimi otroškimi spomini v Francoskem testamentu, ki so bili nekajkrat pri nas tudi v programu za maturitetno branje. Od takrat je bilo v slovenščino prevedenih še kar nekaj njegovih del, od romanov do kratkih zgodb, nazadnje Knjiga kratkih večnih ljubezni, ki je v zbirki Ginko izšla lani. Otočje drugačnega življenja je njegov zad­nji roman iz leta 2016, v njem pa Makine skozi strukturo zgodbe v zgodbi tematizira povojni ruski čas. Pripovedovalec namreč po svojem prihodu v Tugur, svet tajge na ruskem daljnem vzhodu, v gozdu naleti na Pavla Garceva, ki mu pove svojo zgodbo, ko je bil v začetku petdesetih let prejšnjega stoletja na vojaških vajah, s katerimi se Rusija pripravlja (tudi) na morebitno tretjo svetovno vojno, iz bližnjega taborišča v Sibiriji pa je takrat pobegnil oboroženi kaznjenec. Čeprav opremljeni z malo informacijami, se je enota, v kateri je bil Garcev, odpravila za njim, vendar pa se je ubežnik v tajgi pokazal za spretnejšega, kot so si predstavljali, kar je vodilo v nove prigode. Roman o življenju v skoraj pozabljenih krajih na koncu sveta v polpretekli ruski zgodovini.

Samo Rugelj, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...