Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Otok pod morjem

Isabel Allende
Otok pod morjem
32,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-01-2189-3
Naslov izvirnika La isla bajo el mar
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Veronika Rot

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
770 g
548 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > leposlovni roman
leposlovje > ženski roman
južnoameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Podobno kot Hiša duhov, najslavnejši roman Isabel Allende, je tudi Otok pod morjem izbrušena večplastna zgodovinska pripoved, v kateri spremljamo usodo sužnje Tété in njenega gospodarja Tolousa Valmoraina. Francoz, ki se je preselil na Saint-Domingue, da bi prevzel očetovo plantažo sladkornega trsa, kupi devetletno Tété za sužnjo svoji krhki ženi. Toda z leti jo prične spolno izkoriščati in Tété mu rodi hčerko. Med Valmorainom in Tété se razvije zapleten odnos, poln odvisnosti. Ko pred vrata Saint-Domingua privre krvava revolucija, vsi skupaj zbežijo v New Orleans. Valmorain tam kupi novo plantažo, Tété pa si je odločena izboriti svobodo, ki ji jo je gospodar obljubil. Čilsko-ameriška pisateljica Isabel Allende ima zveste bralce na vseh zemljepisnih dolžinah in širinah. Z Otokom pod morjem ji je znova uspelo pričarati magično zgodbo o izjemni ženski, odločeni kljubovati nenaklonjeni usodi.

Recenzija Bukla

Na Karibskem otoku Saint Dominge (Haiti) spremljamo življenje dveh pogumnih žensk, plašne sužnje Tete in prekrasne mulatke Violette ob koncu osemanjstega in na začetku devetnajstega stoletja. Prva živi na plantaži sladkornega trsa, kjer jo francoski lastnik Valmorian izkorišča za spolne in druge usluge, medtem ko mora skrbeti za njegovo bolehno ženo in sina, druga pa je živahna kurtizana, ki bogatim strankam svoje usluge drago zaračunava. Obe obdaja pisana paleta moških junakov, od strogega vojaškega stotnika Relaisa, mladega junaškega sužnja Gamba, plašnega doktorja Parmentierja prek španskega pridaniča Sancha, duhovnika in drugih, ki v večini primerov odločajo o usodi obeh žensk. Priljubljena čilsko-ameriška pisateljica (1942), ki je tudi v Sloveniji veliko prevajana (Eva Luna, Pigmejski gozd, Hči sreče, Hiša duhov, Afrodita itn.), je z zgodovinskim romanom Otok pod morjem ustvarila veliko sago o suženjstvu, zapeljevanju, prepovedanih razmerjih in revolucionarnih bitkah za osvoboditev črncev izpod jarma belih gospodarjev.

Renate Rugelj, Bukla 79-80

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...