Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pasja pomlad

Patrick Modiano
Pasja pomlad
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5161-6
Naslov izvirnika Chien de printemps
Leto izdaje izvirnika 1993
Prevod Aleš Berger
Spremna beseda Mathias Rambaud
Urejanje Andrej Ilc

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
260 g
98 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V enem svojih najkrajših romanov Pasja pomlad (1993) se francoski nobelovec Patrick Modiano posveča – kot v večini svojih del – človekovemu spominjanju, gnanosti in trudu, da bi se ohranili in sestavili delčki preteklosti. Fotografu srednjih let, prijatelju slovitega Roberta Cape, poskuša naključni znanec, dosti mlaj¬ši pripovedovalec zgodbe, urediti arhiv fotografij, do katerega se mojster obnaša nadvse brezbrižno, dokler nekega dne ne izgine in zabriše sledi za seboj. Kaj ostane za nami, četudi so kovčki polni starih fotografij, v praznem ateljeju?

Recenzija Bukla

Potem ko je Francoz Patrick Modiano (1945) leta 2012 dobil Nobelovo nagrado za književnost, smo tudi v slovenščini dobili več prevodov njegovih del, za katere je večinoma poskrbel lanski Prešernov nagrajenec Aleš Berger. Tako je tudi s Pasjo pomladjo iz leta 1993, ki spada med najkrajša Modianova dela, v katerem je glavni junak fotograf Francis Jansen, sodobnik znamenitega Roberta Cape, ki mu naključni znanec, precej mlajši od njega, skuša urediti arhiv njegovih fotografij. Jansen je namreč že nekaj časa na tem, da se odpove nadaljnjemu fotografiranju in nepreklicno sklene svojo kariero. Med možema se vzpostavi nenavadno prijateljstvo, urejanje že nekaj desetletij starih fotografij pa po eni strani sproži potovanje po spominih, po drugi pa preučevanje v fotografije ujete preteklosti in njenega nadaljevanja v sedanjosti. Zgoščeno izpisanemu delu je dodana spremna beseda Mathiasa Rambauda, ki predstavi svoj pogled na Modianov opus in analizira ključne komponente njegovega pisanja.

Samo Rugelj, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...