Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Peresno lahka

Anna-Elisabeth Mayer
Peresno lahka
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Miš
Zbirka Srebrne niti
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-272-049-0
Naslov izvirnika Fliegengewicht
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Tamara Bosnič
Urejanje Andreja Perić Jezernik

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 16 cm
510 g
204 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
leposlovje > leposlovni roman
avstrijsko leposlovje

Založnik o knjigi

Roman je izvirna, živahna in mojstrsko spisana tragikomična drama, ki se odvija v mikrokozmosu bolnišničnega oddelka. Zgodbo posreduje prvoosebna pripovedovalka, ki je tudi eden od glavnih likov. Osrednji poudarek romana ni toliko na sami zgodbi, ki je precej preprosta, pač pa bolj na atmosferi, ki jo s svojimi slikovitimi značaji preko dialogov ustvarjajo glavne protagonistke, tri starejše dame in pripovedovalka. Roman na neprisiljen, humoren in nepatetičen način preko dialoškega prepletanja glasov likov pripoveduje o življenju in smrti, o hrepenenju, ljubezni, sreči in razočaranju.

Mlado žensko sprejmejo v bolnišnico, kjer jo namestijo v sobo s tremi starejšimi damami. Vse imajo zdravstvene težave s srcem, vendar o tem ne razpravljajo. Njihov zdravnik na oddelku je šarmantni dr. Winter, ki postane središče zapleta zgodbe. Dr. Winter očara starejše dame, pa tudi mlado žensko, prvoosebno pripovedovalko, ki na pobudo dam sprejme stavo, da se bo potrudila pridobiti njegovo naklonjenost.

Recenzija Bukla

Tridesetletno žensko zaradi težav s srcem sprejmejo v bolnišnico in jo namestijo v žensko sobo številka 5, kjer že »bivajo« tri stare dame. Z veseljem jo sprejmejo medse, ji pripovedujejo zgodbe iz svojega življenja in opisujejo svoje sinove in može. Vse (vključno z medicinsko sestro) tudi obožujejo sobnega doktorja Winterja. Čeprav je poročen, stare gospe sklenejo stavo, da ga bo njihova mlada bolnica (njihovo »pišče«) osvojila. Avstrijska avtorica je v svojem prvencu spletla hkrati nežno in tragikomično zgodbo, ki govori o življenju in smrti, starosti in mladosti ter seveda ljubezni.

Daniela Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...