Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Peskovnik Boga Otroka

Desa Muck
Peskovnik Boga Otroka
18,78 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje
Leto izdaje 2006
ISBN 961-6387-85-5

Tehnične lastnosti
trda vezava
160 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Bukla: V Peskovniku Boga Otroka je duhovnost tista pot, ki bi Mili in njenemu sinu Pegamu lahko rešila marsikateri zaplet, od finančnih težav do spolnega življenja in družbenega statusa. Iskanje prave duhovnosti je gotovo aktualna tema za slovenske bralce. Kaj vas je navedlo, da ste se podali v to smer?  Ali Desa kdaj tava v začaranem krogu smole in nesreče? Kam se Desa zateče pred depresijo? Verjamete v duhovno vodstvo?
Desa Muck: Ta tema me je začela zanimati, ko sem opazila, koliko ljudi se v kriznih situacijah zateka k duhovnosti v pričakovanju čudeža, ki ga obljubljajo razne sekte, pa tudi verske institucije. Čudež se seveda ne zgodi, če sami v svojem življenju in razmišljanju ničesar ne spremenimo. Seveda sem tudi sama v obdobjih depresije iskala rešitev v duhovnosti. Tudi meni se ni zgodil čudež, pač pa sem se v trmastem iskanju odgovorov in skozi silne napore, da bi se izkopala iz notranjega močvirja, veliko naučila o sebi. In se nekako sprejela. Ne še povsem, ampak dovolj, da lahko živim s sabo. Duhovno vodstvo je nedoločen termin, ki se ga vsevprek zlorablja.

Bukla: Iz Mile poleg skrajne nezmožnosti, da bi spravila v red svoje kaotično življenje, veje tudi neskončna materinska vdanost in ljubezen. Vendar ni klasični lik večno trpeče matere, pač pa se zmore dvigniti iz blata (celo večkrat) in sama kovati svojo usodo? Od kod ji taka moč?
Desa Muck: Mila je ženska, ki ima, kljub temu da je lena in ima skrajno nizko samopodobo, izredno močan samoohranitveni nagon. Sem šteje tudi skrb za mladiča, ki je tista sila, ki jo v skrajni stiski požene na površje. Tako deluje, dokler se skozi razne preizkušnje dovolj ne ozavesti in se ne začne boriti tudi zaradi same sebe.

Bukla: Ali bogata bolna Starka dejansko postavlja ogledalo pred nas in nam nalaga breme slabe vesti? Kje naj človek po vašem mnenju išče vrednote in ideale?
Desa Muck: Vsak je ogledalo drugemu, kolikor se pač hočemo videti v njem. Nismo enoplastna bitja, v nas se skriva nešteto svetov. Starka je samo ena od optik. Govori, da resnična ljubezen ne obstaja. Da je samo sebičnost in so samo nagoni. Osebno upam, da se moti. Da smo vsaj na poti do ljubezni, ker sicer vse skupaj nima smisla. Sama vse, kar počnem, počnem iz ljubezni. Lahko, da je sebična in gre za trgovino, lahko da je stvar nagonov, hormonov … Kakor koli že, osmišlja vse moje bivanje. Seveda ne govorim le ob ljubezni do moškega.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...