Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Petelinčka

Raymond Kluun
Petelinčka
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Oddih
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-01-2257-9
Naslov izvirnika Haantjes
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Tanja Mlaker
Urejanje Ana Ugrinović

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
420 g
247 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
nizozemsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Duhovita satira o domišljavih moških in uspešnih ženskah. V glavnih vlogah nastopajo: Stijn, Carmen, Luna, Frenk in Maud. Mladi, zdravi in ambiciozni.

Leta 1998 Amsterdam prekipeva od življenja. Vsi na veliko služijo denar in se zabavajo. Nič ni prepovedano, vse je mogoče. Stijn poskuša s svojim poslovnim partnerjem Frenkom unovčiti ta optimistični čas. Želita si uspeha, ugleda in dobička. Porodi se jima fantastična poslovna ideja. Mednarodno naravnana. Preprosta. Z veliko ciljno skupino.

Kluun (Raymond van de Klundert) je bil v \'prejšnjem življenju\' zaposlen v oglaševalski agenciji. Leta 2001 je izgubil ženo. Takrat je s triletno hčerko Evo odpotoval v Avstralijo in napisal roman Pride ženska k zdravniku …, ki je pretresel bralce po vsem svetu. Nadaljevanje zgodbe je popisal v romanu Vdovec, del predzgodbe pa je v tretjem romanu Petelinčka.

Recenzija Bukla

Kluun je s svojima prejšnjima knjigama, Pride ženska k zdravniku … (2009) in Vdovec (2010), razorožil slovenske bralke in bralce, saj je ponudil eksotično kombinacijo ljubezenskih dogodivščin in neozdravljive ženine bolezni, ki je privabila vročico v srce in solze na lica. Preden je Kluunov junak Stijn postal vdovec in preden se je s hčerko odpravil na odrešujoče potovanje v Avstralijo, pa sta bila s poslovnim partnerjem Frenkom na začetku svoje podjetniške kariere, pri kateri sta želela svoje oglaševalsko svetovanje nadgraditi s prvim pravim poslom. Idejo jima je dal gejevski znanec Charles, ko ju je seznanil z dejstvom, da bo Amsterdam gostil nekakšne gejevske olimpijske igre, kar bi lahko bila tržna niša, ki je nikakor ne gre spustiti iz rok. Izvirna ideja hitro preseže prvotne okvire, njena realizacija pa Stijna in Frenka postavi pred povsem nove preizkušnje. Kakor je Srđan Dragojević tematsko presenetil s svojim filmom Parada kot sklepnim delom neformalne trilogije z Lepe vasi lepo gorijo in Rane, je Kluun s Petelinčkoma sklenil trilogijo Stijnove zgodbe.

Renate Rugelj, Bukla 81

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...