Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pijevo življenje

Yann Martel
Pijevo življenje
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Moj roman
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-01-0779-8
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Prevod Luka Senica

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 22,5 cm
300 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
kanadsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Mednarodna uspešnica je pripoved o nenavadnem dečku z imenom Pi, sinu lastnika živalskega vrta, ki ve vse o živalih in je hkrati iskren pripadnik treh različnih veroizpovedi.

Ko s starši in prebivalci družinskega živalskega vrta potujejo v Kanado, doživijo brodolom in deček se znajde v reševalnem čolnu sam - z velikim bengalskim tigrom. Začne se 227 dni trajajoča, naporna in slikovita robinzonada, v katero mora fant vpreči vse svoje znanje in iznajdljivost.

 
Knjiga je opremljena s čudovitimi ilustracijami Tomislava Trojanca.

Recenzija Bukla

Slovita knjiga, ki je kanadskemu pisatelju prinesla Bookerjevo nagrado (2002), je pri nas prvič izšla pred petimi leti, dobila pa je tudi svoj zvočnico. Večplastna pripoved o nenavadnem dečku, ki se je po brodolomu sredi Tihega oceana znašel v rešilnem čolnu s tigrom in se več kot dvesto dni po robinzonsko bojeval za preživetje. V ilustrirani izdaji je svoje ustvarjalne moči pokazal mlad hrvaški ilustrator, ki si je to čast zaslužil z zmago na mednarodnem natečaju in knjigo opremil s 40 čudovitimi oljnimi risbami, ki jih bralci gledamo skozi oči prvoosebnega pripovedovalca. 

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...