Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pogovor

David Brooks
Pogovor

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Sanje
Zbirka Sanje. Roman
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-274-216-4

Tehnične lastnosti
mehka vezava
160 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
avstralsko leposlovje

Založnik o knjigi

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se zapletli v pogovor z naključnim sogovornikom – v ure in ure dolg pogovor – in presenečeni ugotovili, da popolnemu neznancu z lahkoto pripovedujete stvari, za katere ste mislili, da jih ne morete zaupati niti svojim najbližjim? To se v romanu Pogovor Davida Brooksa zgodi avstralskemu inženirju Stephenu in italijanski prevajalki Ireni, ki ju nepričakovan sunek vetra pripelje za skupno mizo v restavraciji na tržaškem Trgu edinosti.

Predjed, glavna jed, sir, sladica, vmes pa zgodbe o ljubezni in izgubi, o potovanjih in usodnih odločitvah. Presenetljiva lahkotnost, s katero Stephen in Irena drug drugemu razkrivata podrobnosti iz svojega življenja, mila noč na obali severnega Jadrana in dobra lokalna hrana pa tako oba protagonista, kakor tudi bralca pripeljejo do spoznanja, da se takrat, ko poskušamo drugemu pomagati pri razumevanju življenjskih prelomnic, največ naučimo o sebi.

Recenzija Bukla

Petinpetdesetletni elektroinženir Stephen, Francoz z avstralskimi koreninami, je na službeni poti v okolici Trsta. Da bi ob čakanju na naslednji sestanek, ki ga ima čez nekaj dni, pregnal dolgčas, se odloči raziskati Trst. Ob robu glavnega trga, v domačni gostilni, po naključju spozna prikupno mlado Italijanko Ireno, ki je pravo utelešenje predstavnic svojega naroda – nadvse je klepetava in vihrava. A bolj ko se njun začetni, površinski pogovor preveša v globlje razprave in bolj ko noč postaja božajoče žametna, intimnejše so njune izpovedi. Z nikomer si jih, priznata drug drugemu, še nista delila, in čeprav se ne poznata – ali pa morda prav zato? – , z lahkoto odstirata tančice skrivnosti s svojih življenj. Kako daleč bosta šla v svojih intimnih pogovorih? In ali ni vse skupaj morda le hipni privid, zaradi želje po odprtju duše? Tankočutno branje, ki ga – kot slastni espresso na glavnem tržaškem trgu – zaradi njegove opojnosti posrkaš v hipu.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...