Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pokopljite me za šprajc

Pavel Sanajev
Pokopljite me za šprajc
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-282-162-3
Prevod Lijana Dejak
Urejanje Ana Ugrinović

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
330 g
216 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
biografije in spomini
rusko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pavel Sanajev (1969), ruski pisatelj in filmski režiser, je pri šestindvajsetih letih napisal kratek avtobiografski roman, da bi s pisanjem kot s terapijo predelal uničujoče posledice, ki jih je imelo zanj neprijetno otroštvo. Zgodbo pripoveduje osemletni deček, ki živi pri starih starših, kjer naj bi ga pustila sebična mati. Vendar se postopoma izkaže, da je babica bolj nora, kot se sprva zdi.

To je homersko smešna knjiga o grozljivih preobrazbah in prigodah ljubezni. Zato je namenjena najširšemu krogu bralcev, ne glede na starost, spol in svetovni nazor. Roman že ima zagotovljeno mesto v zgodovini ruske književnosti in se je skoraj desetletje obdržal na vrhu uspešnic. Prodan je v več kot milijon izvodih, po njem je bil leta 2009 posnet tudi film.

Recenzija Bukla

Novi prevod letošnje Sovretove nagrajenke Lijane Dejak je groteskni avtobiografski roman, ki ga je Pavel Sanajev (1969) napisal sredi devetdesetih let, pri svojih šestindvajsetih letih, kot nekakšno avtoterapevtsko delo, z njim pa je skušal predelati spomine na svoje otroštvo. Osemletni pripovedovalec romana, ki je bil v Rusiji velika uspešnica, prodana v več kot milijonu izvodov, razglašena za sodobno klasiko in leta 2009 tudi ekranizirana v celovečerni film, namreč živi s svojima starima staršema, saj naj bi ga mati zapustila že davno. Seveda pa to otroštvo ni čisto običajno, saj njegovo odraščanje in vsakodnevno življenje s svojimi bizarnimi, brutalnimi in energičnimi tragikomičnimi izbruhi poganja pošastna babica, ki se razodeva kot vse bolj noro bitje, saj vseskozi psihično in tudi fizično zlorablja svojega vnuka. Naslov tega eksplozivnega romana se razodene čisto na njegovem koncu.

Samo Rugelj, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...