Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Poliana
25,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Bird Publisher
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6763-81-3
Naslov izvirnika Pollyanna
Leto izdaje izvirnika 1913
Prevod Nives Kokeza
Urejanje Damjan Plut

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 14,5 cm
330 g
222 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
osebna rast, duhovnost in ezoterika
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Neverjetna zgodba o moči optimizma

 

Ko se sirota Poliana preseli k svoji samski teti, s svojim optimizmom spremeni življenja vseh, ki jih sreča. Igra se igro "bodi Hvaležen", ki jo je njen oče naučil zato, da bi znala ceniti sebe tako, kakršna je - dokler se nekega dne ne zgodi nekaj groznega in niti Poliana sama ne ve, kako bi bila lahko ob tem hvaležna.

 

Delček iz knjige:

"Kar potrebujejo moški in ženske, je vzpodbuda. Njihove naravne moči nasprotovanja je potrebno okrepiti, ne pa oslabiti ... Namesto tega, da se vedno osredotočaš na človekove napake, poudari njegove vrline. Poskusi ga izvleči iz njegovega stalnega ponavljanja slabih navad. Pokaži mu njegov boljši jaz, njegov pravi jaz, ki si upa, naredi in zmaga! Vpliv prijetnega, uslužnega, pozitivnega značaja je nalezljiv in ima moč, da spremeni celotno mesto ... Ljudje izžarevajo tisto, kar je v njihovih glavah in njihovih srcih. Če se bo človek počutil prijaznega in ustrežljivega, se bodo kmalu tako počutili tudi njegovi sosedje. Toda če bo ošteval, se mrščil in kritiziral - mu bodo njegovi sosednje vrnili namrščen pogled s še večjo močjo! Ko iščeš in pričakuješ slabo, boš to tudi dobil. Ko veš, da boš našel dobro - boš to tudi dobil ... Povej svojemu sinu Tomažu, da veš, da bo z veseljem napolnil košaro za drva - potem pa ga začni opazovati, pripravljenega na nalogo in zainteresiranega!"

Recenzija Bukla

Roman ameriške pisateljice o optimistični deklici Poliani, napisan 1913, je bil ekraniziran, Walt Disney ga je leta 1920 postavil na filmska platna, po glavni junakinji pa se je uporabljal celo izraz »polianizem« (iskanje dobrega v vsakem položaju). Zgodba se začne z enajstletno siroto Poliano, ki pripotuje k svoji strogi, bogati teti. Čeprav jo ta obravnava le kot »dolžnost«, je deklica vedno vesela. Oče jo je namreč naučil »igro hvaležnosti«, ki ji pomaga, da najde v vsem nekaj pozitivnega. Kmalu s to igro »okuži« celotno mesto. Zgodba o neverjetni moči optimizma.

Daniela Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...