Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Popotnik stoletja

Andrés Neuman
Popotnik stoletja
34,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-00-1164-4
Naslov izvirnika El Viajero Del Siglo
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Nina Kovič
Urejanje Metka Bartol

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
650 g
407 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Skrivnostni popotnik. Mesto kot labirint, od koder se zdi nemogoče oditi. Predvsem pa ljubezen in literatura: spomina vredna ljubezen, ki enakovredno ceni posteljo in knjigo. Namišljeni svet, ki se osredotoča na težave Evrope devetnajstega stoletja.

Hans se s kočijo pod noč ustavi v fiktivnem Wandernburgu nekje med Saško in Prusijo. Ostati namerava le eno noč, a njegov postanek se nepričakovano podaljša. V tem času spozna pomembne vaške družine in njihove člane, med njimi Sophie Gottlieb, izobraženo in živahno dekle, ki prireja posebne krožke, kjer se govori predvsem o literaturi. Med njima vzklije strastna ljubezen, in čeprav je Sophie zaradi nje v nevarnosti, se ji ne moreta upreti. Strah stopnjuje tudi skrivnostni morilec, ki se potepa po mestu.

Ta postmodernisti čni roman preučuje aktualne konflikte: migracije, multikulturalizem, jezikovne razlike, emancipacijo žensk in preoblikovanje spolnih vlog. Uporabi jih kot močne argumente, vendar ne brez spletk in humorja, z rušilnim slogom pa pomembnim vprašanjem ponuja presenetljive odgovore. Vse to so razlogi za nagrado Alfaguara 2009 in nagrado španske literarne kriti ke 2010.

Recenzija Bukla

Postmodernistično zastavljena zgodba nas postavi v devetnajsto stoletje in fiktivno mesto Wandernburg, kjer se tik pred nočjo ustavi potovalna kočija. Edini potnik, mladi izobraženec Hans, namerava pred nadaljevanjem poti prenočiti v bližnjem gostišču, a skrivnostno mesto ima z njim drugačne načrte. Hans se najprej spoprijatelji z ostarelim čudakom, ki na mestnem trgu igra na lajno, po naključju pa spozna tudi živahno izobraženko Sophie, ki na svojem domu tedensko gosti debatne literarne krožke. Hans se mestnim intelektualcem seveda priključi in kmalu se nevarno zbliža s prikupno Sophie. Kljub pomembni zaroki in bližajoči se poroki z bogatim plemičem je telesna, literarna in prevajalska sla med njima prevelika, da bi se lahko uprla usodnemu razmerju. Simpatični špansko-argentinski pesnik in pisatelj sodi v sam vrh mladih nadarjenih latinskoameriških piscev in za svoja dela prejema priznanja in nagrade kot po tekočem traku. To velja tudi za njegov četrti roman, Popotnik stoletja, ki se ponaša z nagrado španske literarne kritike 2010 in Alfaguara 2009, označili  pa so ga tudi za: »Strasten ljubezenski roman z intelektualnimi razmišljanji«.

Renate Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...