Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Praznina

Carmen Laforet
Praznina
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-00-0412-7
Prevod Nina Kovič

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 16 cm
234 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Založnik o knjigi

Andrea, mlado špansko dekle brez staršev, pride v Barcelono k svojim sorodnikom po materini strani, da bi pri njih stanovala, ko bo obiskovala fakulteto. Hrepenečo osemnajstletnico, polno pričakovanj in željno utripa velemesta, pa na Ulici Aribau namesto barvitega joie de vivre pričaka zadušljiva atmosfera temačnega stanovanja, v katerem kar mrgoli nenavadnih oseb z bizarnimi nagnjenji, duševnimi motnjami, demoničnimi obrazi in nenavadnimi medsebojnimi povezavami. Vanje se mimogrede zaprede tudi Andrea, ki skozi adolescentno iskanje identitete išče odgovore na temeljna eksistencialna vprašanja.

Praznina je eno najpomembnejših del povojne španske literature, za katero je pisateljica dobila nagrado nadal, eno najpomembnejših španskih literarnih nagrad
Ostra in neprizanesljiva kritika nemoralne in nizkotne španske družbe po koncu državljanske vojne.
Roman je prvič izšel leta 1944, od takrat je bil velikokrat ponatisnjen in preveden v številne jezike.

CARMEN LAFORET (1921–2004) je bila ena najpomembnejših in najbolj prepoznavnih španskih pisateljic, ki je po državljanski vojni s svojimi kontroverznimi, v eksistencialistični fi lozofi ji oplajajočimi se romani znova obudila špansko književnost. Pisala je kratke zgodbe, romane in drame, slavna pa postala že s svojim prvencem Praznina.

Recenzija Bukla

Velemestni utrip Barcelone neskončno privlači mlado siroto Andreo, ki si želi s podeželja pobegniti na študij v mesto. Vendar jo v hiši starih staršev, na katero ima lepe spomine iz zgodnjega otroštva, namesto vznemirljivih dogodivščin čaka neskončen vrtinec bizarnih odnosov in nenavadnih sorodnikov z neobičajnimi navadami. Bizaren propad obubožane aristokratske družine je resna kritika povojne španske družbe. Novi prevod španske klasike, ki je najbolj znano delo ene najpomembnejših španskih pisateljic 20. stoletja.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...