Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Predsednikova žena

Stefan Chwin
Predsednikova žena
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-231-891-8
Naslov izvirnika Żona prezydenta
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Jana Unuk
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
440 g
261 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
poljsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ko Krystyna, žena poljskega predsednika, ugotovi, da jo mož vara, brez pomišljanja pobegne iz predsedniške palače. Med begom se skriva pri sumljivi verski sekti in zaljubi v njenega voditelja. Ko skrivnostnega Mojstra aretirajo, ga poskuša za vsako ceno rešiti, pri tem pa se zaplete v vrtince svetovne politike, ki jo posrkajo vase. Njeno zgodbo pripoveduje Nick Karpinsky, pacient bolnišnice za duševno bolne na Floridi in edini pričevalec o Krystyninem življenju. Predsednikova žena (2005) svojo zgodbo političnega trilerja navezuje na številne škandale sodobne poljske, ameriške in svetovne politike, vendar zunanje dogajanje v njej preglasita premislek o etičnih razsežnostih modernega življenja in prikaz človekove nebogljenosti v kleščah lokalnih in globalnih interesov.

Recenzija Bukla

Chwin (1949) je poljski pisatelj in esejist ter profesor literature na Univerzi v Gdansku, ki je v zadnjih petnajstih letih napisal že vrsto romanov. V slovenščini se zdaj prvič predstavlja s Predsednikovo ženo, delom iz leta 2005, v katerem je inteligentno prepletel ključne patologije in škandale, ki poganjajo poljsko, ameriško in svetovno politiko zadnjega obdobja. V politični srhljivki, ki obenem pretehtano razkriva zablode sodobnega sveta, je glavna junakinja Krystyna, žena poljskega predsednika, ki, potem ko ugotovi, da jo prvi človek države vara, pobegne iz predsedniške palače. Kmalu pade v versko sekto in se zaljubi v njenega voditelja, kar jo pozneje ponese še globlje v spletke svetovne politike, ki ji vsakdan krojijo denar, izsiljevanja in nestrinjanje s sedanjo ureditvijo sveta. Njeno zgodbo pripoveduje in zapisuje Nick Karpinsky, pacient psihiatrične bolnišnice na Floridi, ki edini ve, kaj se je po pobegu predsednikove žene v resnici zgodilo z njo.

Samo Rugelj, Bukla 81

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...