Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prikriti plameni

Celeste Ng
Prikriti plameni
29,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kapučino
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5406-8
Naslov izvirnika Little fires everywhere
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Danica Križman
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
450 g
366 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kako zaščititi otroke, ne da bi jim pri tem prizadejali nepopravljivo škodo?

Elena in Mia sta zelo različni ženski. Prvo vse življenje vodijo pravila. Drugo vodi strast. Prva ima urejeno šestčlansko družino, ogromno hišo, redno službo. Druga je mati samohranilka in umetnica, s hčero se kar naprej selita iz kraja v kraj. Pravzaprav imata Elena in Mia skupno samo eno – obe sta mami. In ko njuna svetova trčita, poskušata obe pred posledicami obvarovati svoje otroke. Toda kaj, ko imajo ti drugačne predstave o tem, kaj je prav in kako bi radi živeli.

Priljubljena ameriška pisateljica Celeste Ng je po uspešnem prvencu Everything I Never Told You (2014) bralce znova osvojila z romanom Prikriti plameni. Knjiga se je uvrstila na sam vrh Amazonove lestvice, za svojo so jo vzeli tudi bralci New York Timesa in družabnega omrežja Goodreads. Pravice so prodali v več kot 20 držav, po knjigi pa nastaja televizijska serija.

o knjigi v medijih

»Hči azijskih znanstvenikov, ki sta leta 1968 iz Hongkonga emigrirala v ZDA, je od mladih nog vedela, da bo pisateljica, a je bila prepričana, da bo pisanje njena postranska dejavnost. Svoje izkušnje z odraščanjem v predmestjih Pittsburgha in Clevelanda ter napetimi medrasnimi odnosi je strnila v svojih zgodbah. Z izjemno berljivimi in pronicljivimi vpogledi v skrite, zatajevane in kompleksne odnose je osvojila bralce že s svojim prvim romanom Everything I Never Told You iz leta 2014, ki je bil velika uspešnica New York Timesa, tri leta pozneje pa navdušila še s Prikritimi plameni, ki so prav tako postali izjemna uspešnica.«
Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Recenzija Bukla

V idealno urejenem mestecu, kjer vsak stanovalec pozna svoje dolžnosti in pravice, kjer vsi skrbijo za red in čistočo in se držijo tudi nenapisanih pravil, se križajo življenja dveh popolnoma različnih žensk, dveh popolnoma različnih družin. Zgodbe prve se dogajajo za vrati lepe in ogromne vile, kjer urejena in organizirana Elena s svojim možem in štirimi najstniškimi otroki skrbi za idealno podobo svoje družine, medtem ko druga avanturistična samohranilka Mia z najstniško hčerko Pearl živi kot njena podnajemnica in opravlja več slabo plačanih služb hkrati. Njuni otroci se družijo v šoli, ob popoldnevih pa v vili skupaj gledajo televizijo in delajo domače naloge, zato se Pearl včasih zdi, da bolj kot k svoji nestanovitni umet­niški mami spada v to urejeno družino, povrhu pa se še zaljubi v najstarejšega sina. Ampak tudi v zelo uglednih družinah se najde črna ovca, ki bi raje živela kje drugje … Kaj se zgodi, ko meščane razburi neprijetna novica o najdeni materi zavrženega dojenčka? Na katero stran se postavi katera mati? Kje je meja prijateljstva in zaupnosti, ki jo smejo prestopiti starši, in do kod smejo najstniki? Rahločutna zgodba je drugi roman (prvi v slovenščini) ameriške pisateljice, ki jo bralci v angleščini poznajo po uspešnici Everything I Never Told You, in po njem že nastaja televizijska serija.

Renate Rugelj, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...