Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Privlačnost

Sarah Waters
Privlačnost
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba ŠKUC
Zbirka Lambda
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6085-99-1

Tehnične lastnosti
trda vezava
334 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Drugi roman slovite angleške avtorice Sarah Waters, rojene 1966 v Neylandu, Pembrokeshire, tako kot še dva njena romana obravnava tematiko viktorijanske Anglije 19. stoletja. Avtoričino zanimanje in navdih zanjo izhajata iz njenega ukvarjanja z doktorsko disertacijo o lezbični in gejevski zgodovinski književnosti od 19. stoletja do danes. Nekoliko temačnejše delo od ostalih je bilo objavljeno maja 1999, večkrat nagrajeno in celo prirejeno za scenarij filma, katerega premiera se je zgodila junija 2008 na LGBT filmskem festivalu v San Franciscu. Pripoveduje zgodbo o srečevanju med Margaret Prior, žensko iz zgornjega srednjega razreda, ki po neuspelem poskusu samomora v ženskem zaporu Millbank v Londonu obiskuje zaradi prevare priprto spiritistko, Selino Dawes.

Recenzija Bukla

Angleška avtorica, sicer poznavalka gejevske in lezbične zgodovinske književnosti, dogajanje svojih romanov pogosto postavlja v čas viktorijanske Anglije in to velja tudi za nagrajen roman Privlačnost. V njem se prepletata dve prvoosebni pripovedi, eno podaja Margaret Prior, pripadnica višjega srednjega sloja, ki začne obiskovati ženski oddelek zapora v Millbanku, kjer spozna spiritistko Selino Dawes. Selina je hkrati tudi pripovedovalka druge zgodbe, ki je postavljena v čas pred dogajanjem v zaporu in večinoma razkriva njene spiritistične seanse.

Polona Prodnik

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...