Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prosim, pazi na mamo

Kjung Suk Šin
Prosim, pazi na mamo
27,20 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Zbirka Bralec
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-241-745-1

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
200 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
azijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prosim, pazi na mamo je zgodba o skrivnostnem izginotju in neuspešnem iskanju ostarele matere, zgodba o družinskih vezeh, nasprotjih med generacijami, med sodobnostjo in tradicijo, mestom in podeželjem, predvsem pa o premostitveni moči ljubezni. Je tankočuten portret preproste, a značajsko močne ženske, ki nas spomni na to, kako v vsakdanjem življenju pogosto pozabljamo na dragocene, nenadomestljive ljudi in se šele ob njihovi izgubi zavemo, koliko so nam pomenili. Prek navidez eksotičnega sveta korejskega podeželja nas popelje do naših lastnih korenin in nam omogoči ponovno dojeti univerzalen, brezčasen čudež materinske ljubezni in družinskih vrednot.

Recenzija Bukla

Redkokdaj dobimo priložnost v slovenščini brati južnokorejske romane, saj gre za deželo, ki je v kulturnem smislu precej oddaljena, še najbolj pa jo poznamo po kakovostnih, a cenovno ugodnih tehnoloških izdelkih, od avtomobilov do televizorjev. Vendar je kultura Južne Koreje zelo razgibana in tudi propulzivna, kar se kaže tudi v njeni filmski industriji. Ta je ena najmočnejših v Aziji, njen vpliv se širi vse do naših krajev, podobno pa se v zadnjih letih dogaja tudi z njeno literaturo. Nagrajeni roman Prosim, pazi na mamo je lep primer literarne izbrušenosti na eni strani ter sporočilne vrednosti na drugi, saj nas že prvi stavek »Minil je en teden, odkar je mama izginila« potegne neposredno v dogajanje, ki pred bralcem na nadaljnjih straneh, prek izpovedi njene hčerke, sina in njenega moža, s prvinsko močjo literature razišče unikatni portret neumorne korejske ženske. Ta je svoje življenje žrtvovala za vzgojo otrok ter nenehno delo, s katerim je lahko financirala njihovo odraščanje in šolanje. Ker pa je zdaj izginila, se njeni najbližji lahko samo sprašujejo, ne samo to, kdo jo je najbolje poznal, temveč tudi to, ali jo je kdo od njih sploh poznal. Roman o korejskem družinskem vsakdanu, ki pa ga tlakuje vrhunska pisateljica.

Samo Rugelj, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...