Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Puberzver

Jan Weiler
Puberzver
17,90 € 17,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,54 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Vida
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-94458-0-8
Naslov izvirnika Das Pubertier
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Till Hafenbrak
Prevod Valentina Smej Novak
Urejanje Valentina Smej Novak

Povej naprej

Založnik o knjigi

V knjigi Jan Weilerja, Puberzver: prigode iz družinskega življenja, so zbrani občutki in dogodivščine iz življenja z razvijajočo se Puberzverjo in jih bodo prepoznali vsi, ki so že kdaj stopili v stik s puberzverjo: bodisi jo imajo doma ali pa opazujejo razvijajajoče se zametke. Življenjske zgodbe so zapisane brez dlake na jeziku in bralcu prinašajo občutek olajšanja, saj sprevidi, da ni sam. Sproščujoče branje v sodobnem jeziku.
Nemški pisatelj in novinar Jan Weiler je oče dveh puberzveri, svoja opažanja in izkušnje pa je strnil v več kratkih zgodb.

Recenzija Bukla

Puberzver je pogosta živalska vrsta. V družini se pojavi kar naenkrat, približno trinajst let po prihodu dojenčka. Občutke in dogodivščine, ki jih popisuje avtor, bodo prepoznali vsi, ki so že kdaj stopili v stik s puberzverjo: bodisi jo imajo doma ali pa opazujejo razvijajajoče se zametke. In ne, življenje s pubertetnikom pod isto streho ni prav nič romantično. Nemški pisatelj in novinar Jan Weiler je oče dveh puberzveri, svoja opažanja in izkušnje pa je strnil v več kratkih zgodb. Zapisane so brez dlake na jeziku in bralcu prinašajo občutek olajšanja, saj sprevidi, da ni sam. Zabavna, a še kako resnična knjiga je v Nemčiji doživela že 23 ponatisov in dve nadaljevanji, po njej so posneli družinski film in televizijsko nanizanko. Da boste vedeli, o čem je govor, pripenjam kratek odlomek iz knjige: »Pozno zvečer mi je Karla poslala esemes iz postelje. Pisalo je: \\'Oči, hvala, XO.\\' Preguglal sem. Sporočala mi je, da mi pošilja poljub in objem. Bil sem ganjen in sem ji odgovoril. Napisal sem \\'LPSPS\\'. Esemesala mi je nazaj šest vprašajev. Te okrajšave ni poznala. Pa sem ji poslal še v neokrajšani obliki. \\'Lepo popoldne sva preživela skupaj.\\'« Sproščujoče branje v sodobnem jeziku.

Beti Hlebec, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...