Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pusti me pri miru

Alejandra Laurencich
Pusti me pri miru
23,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Študentska založba
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-242-367-4
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Mojca Jesenovec
Spremna beseda Marko Jenšterle

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14 cm
420 g
280 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
južnoameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pisateljica Alejandra Laurencich (1963) se je v Buenos Airesu rodila slovenskemu očetu in argentinski materi. Pisati je začela že v mladosti, leta 2001 pa je za svojo knjigo kratkih zgodb Kronanje slave prejela nagrado argentinskega Državnega umetnostnega sklada. Njen roman z delovnim naslovom Konec tisočletja, ki ga v slovenščini lahko beremo v pričujoči knjigi, je že leta 1994 postal finalist nagrade emecé, vendar ga je pisateljica popravljenega v knjižni obliki izdala šele leta 2009. Alejandra Laurencich nam je z romanom Pusti me pri miru v malo slovensko okolje med drugim pripeljala neskončno osamljenost v Patagoniji, kjer na dobrem milijonu kvadratnih kilometrov ozemlja živi toliko ljudi, kot v vsej Sloveniji skupaj, oziroma dva človeka na kvadratnem kilometru. Ampak v Argentini pozna osamljenost tudi drugo skrajnost. V prestolnici Buenos Aires živi okoli 13 milijonov ljudi, oziroma 15 tisoč prebivalcev na kvadratni kilometer, ki pa večinoma živijo drug mimo drugega.

Recenzija Bukla

Slovenska Argentinka je leta 2001 za zbirko kratkih zgodb Coronadas de gloria prejela nagrado argentinskega Državnega sklada za umetnost, roman Pusti me pri miru pa je bil še v nedokončani različici leta 1994 med finalisti nagrade emecé. Dopolnjena različica je izšla leta 2009. Glavni junak je Luis Stapleton, potomec premožne angleške družine, lep in pameten, a hkrati ciničen in predvsem nesrečen, ker se je razšel s svojim dekletom. Obupanega ga sredi noči na cesti pobere Ray Copeland, ki pa ga, vsaj na začetku, bolj kot Luis zanima maščevanje njegovemu očetu. Zgodba o osamljenosti, iskanju lastne identitete in ljubezni.

Majda Peklaj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...