Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rdeče kot kečap

Annabel Pitcher
Rdeče kot kečap
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Odisej
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3282-0
Naslov izvirnika Ketchup Clouds
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Kaja Bucik Vavpetič
Spremna beseda Majda Mramor
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
480 g
296 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > leposlovni roman
leposlovje > ljubezenski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nežna romantična zgodba, nad katero lebdi strašna krivda.

Zoe se zaljubi v skrivnostnega Aarona, ki že ima dekle, a vendar kaže zanimanje zanjo, vanjo pa je zaljubljen Aaronov mlajši brat, s katerim se redno videvata. Znajde se v zapletenem ljubezenskem trikotniku. Kako naj Zoe ravna, da bratov ne bo prizadela? Kako naj preživi v svoji družini, ki počasi, a očitno razpada? V pismih, ki jih pošilja obsojencu na smrt, opisuje to, česar ne more zaupati nikomur. Poskuša dojeti, kaj je pripeljalo do tragične smrti enega od bratov, in se spoprijeti s krivdo, ki je iz dneva v dan vse težja.

Roman angleške avtorice Annabel Pitcher (1982) je izšel v mnogih jezikih in nagovarja široko bralsko občinstvo. Zanj je leta 2012 prejela nagrado Waterstone’s Children’s Book Prize, leta 2014 pa še nagrado Edgar Allan Poe, ki jo podeljuje združenje ameriških piscev kriminalk.

Recenzija Bukla

Angleška najstnica Zoe pod izmišljenim imenom piše dolga izpovedna pisma na smrt obsojenemu morilcu v ameriški državi Teksas. Zaradi »napake« iz preteklosti je prepričana, da bi edino on lahko razumel njen občutek krivde, in čeprav ji ne odpiše (saj sploh nima njenega pravega naslova), se zdi, da mu z vsakim pismom bolj zaupa. Iz pisem vidimo, kako se Zoe po čudni igri usode znajde v ljubezenskem trikotniku med dvema bratoma, Maxom in Aaronom. Mlajši Max je šolski nogometni junak in vanjo zatrapan do ušes, drugi, starejši, pa je bolj umirjen in dojemljiv za njen neobičajen humor in razmišljujoče debate. Med njimi se nekaj zaplete, in ko hoče zaljubljeni parček tretjemu povedati za svoje razmerje, se zgodi tragična nesreča, ki jih zaznamuje za zmeraj. Rahločutna, unikatno zasnovana zgodba je napisana z dobrim občutkom za mladostniške stiske in težave.

Renate Rugelj, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...